Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сменят градското ръководство на АБВ заради слабите резултати на изборите
Автор: Екип Varna24.bg 15:24 / 14.12.2015Коментари (0)5310
©
Градското ръководство на АБВ да бъде сменено с временно, което да подготви избори за ново ръководство на партията във Варна. Тази възможност е била обсъдена на заседание на Областния съвет на партията вчера. Причината е неудовлетворителният резултат на АБВ на местните избори, обяви заместник-председателят на партията Румен Петков, предаде Дарик.

"Не е нормално да сме в това положение, с този капацитет и този потенциал, който имаме. Не е нормално кандидатът за кмет да има 15 % по-малко от листата. Това е много показателно и затова вчера на заседанието на Областния съвет обсъдихме възможността да бъде избрано временно ръководство, което да подготви, организира и проведе пълния цикъл отчет и избори във Варна", посочи Петков.

"Във Варна имаме много качествени и солидни хора, но не съумяхме да излезем от вътрешнопартийната черупка", обясни слабите резултати Петков.

На местния вот през октомври АБВ записаха резултат от 1,73 % (2020 гласа) и не успяха да вкарат нито един общински съветник. Градският лидер на партията доц. д-р Миглена Темелкова пък остана осма в кметската надпревара с 1.44% (1 753 гласа).

Резултатите на АБВ-Варна от отминалите избори показват, че от издигнатите в областта общо 160 кандидати за общински съветници, партията е успяла да вкара в местните парламенти едва 13. От тях 6 са част от местни коалици, а 7 са излъчени от листи на АБВ.

Избрани са били 9 от издигнатите 41 кандидати за кметове на населени места. На местния вот АБВ имаше и четирима кандидати за кметове на общини и четирима претенденти за районни кметове във Варна. Подкрепени бяха и трима кандидати за кметове на други партии и двама независими кандидат-кметове, като от тях с успех успя да се поздрави само преизбраният кмет на община Суворово Павлин Параскевов.

"Нашите амбиции бяха значително по-големи, но все пак АБВ е една от новите партии на политическата карта на страната и трябва да мине малко време, за да се докажем в бъдеще", призна областният координатор на партията Боян Йорданов.

За да засили позициите на АБВ във Варна е учреден Граждански съвет, в влизат ексдепутатите Иво Сеферов, доц. Станка Маринчева, доц, Камен Петков и настоящият депутат на партията доц. Георги Кючуков. Част от структурата ще са и кандидат-кметове на общини, подкрепени от АБВ на отминалите избори.

Председател на Гражданския съвет ще бъде бившият областен управител Иван Великов, който на последните местни избори бе 30-и в листата на местната коалиция "Кирил Йорданов - кметът на Варна", а миналата година бе кандидат-депутат на БСП.

"Иван безспорно е човек безспорно с доказани морални и човешки качества, управленец, администратор, но преди всичко - човек с позиция и му благодаря, че поема едно такова предизвикателство в много труден за АБВ във Варна момент", отбеляза по негов адрес Румен Петков.

Заместникът на Георги Първанов посъветва варненския депутат доц. Георги Кючуков да бъде много по-активен на територията на Варна: "Не бива да се чака само инициативата на градското ръководство. Самият той трябва да бъде много по-активен, защото за нас перспективата да покажем алтернативата във Варна е много сериозна.

АБВ ще подкрепят всички разумни предложения на кмета с целия ресурс, с който партията разполага като обществено влияние. В скоро време те ще обявят и своята визия за бъдещето на Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
23.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: