Сменят командира на флота, след като избере новите бойни кораби за 1 млрд. лeвa

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:13 / 30.04.2019
2082
Командващият на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев ще бъде сменен 10 дни след като завърши изборът за строител на два нови модулни патрулни кораба за флота, съобщава "24 часа".

Това предвижда решение на правителството, с което се предлага на президента Румен Радев да одобри смяната.

Изборът на новите кораби с прогнозна стойност 1 млрд. лв. трябва да завърши на 12 юни, а адмиралът е зам.-председател на работната група, която оценява офертите. Кандидатите са три корабостроителници - българската “Делфин", германската “Люрсен" и италианската “Финкантиери".

Контраадмирал Петев да бъде освободен като командващ на ВМС от 23 юни, предлага правителството на президента. Той ще бъде пратен като представител на началника на отбраната във военния комитет на НАТО и ще бъде повишен във вицеадмирал.

Командващ на ВМС пък ще стане контраадмирал Кирил Михайлов, който досега бе в съюзното командване на НАТО в Монс, Белгия.

Смяна се предлага и за командира на 61-а бригада ген. Пламен Йорданов. На негово място ще бъде сложен полк. Деян Дешков, който ще получи генералски пагони.

Правителството предлага и повишение за началника на ВМА бригаден генерал Венцислав Мутафчийски, който да стане генерал-майор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).