Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сменят още 20 бараки на “Пюскюлиев”
Автор: Екип Varna24.bg 09:32 / 08.10.2009Коментари (0)894
© Varna24.bg
Още 20 бараки на ул. "Д-р Пюскюлиев" ще бъдат съборени през следващата седмица. На тяхно място ще бъдат изградени нови съвременни постройки. Това съобщи Владимир Михалчев, прокурист на "Пазари" ЕАД. Бараките са по 10 на 2 реда и ще бъдат разположени лице - гръб. Предвидено е откъм ул. " Д-р Пюскюлиев" да бъде изграден и вход с арка, подобен на този, който е на пазар "Чаталджа".

В момента се довършва и обновлението на постройките на ул. "Дрин", като съвсем скоро визията ще бъде възстановена до ъгъла с ул. "Ангел Кънчев", уточни Михалчев.
От дружеството са предвидили и цялостно обновяване на масите на пазара в градинката до часовника.

Обвяваме конкурс за най-красив проект на закрит пазар за плодове и зеленчуци на Кооперативния пазар, съобщи още Михалчев. Идеята е на мястото на досегашните сергии да бъде вдигнато модерно съоръжение, изцяло закрито през зимата, а през лятото да остава само навес. След дълга борба докарахме нещата до проектиране и строителство на пазара, уточни Михалчев. На конкурса ще могат да се явят всички желаещи проектанти, а за най-добрия проект ще бъде дадена награда от 2000 лв.

Строителството трябва да започне в края на януари и до следващия сезон пазарът да заработи, уточни прокуристът на "Пазари" ЕАД. В отделните фази на изработка на проекта ще бъдат проведени и разговори с наемателите.

Пазарът ще заема около 2 дка площ. Идеята е за изграждането на постройката, която ще бъде временна, да бъдат похарчени 200 000 - 300 000 лв. В тази сума ще влезе и подобряването на инфраструктурата и наградата за най-добрия проект. Около 40-те дървета в района ще бъдат съхранени, каза още Михалчев. По думите му вече са получени 2 предложения, но трябва да се избере най-модерният и красив вариант.

Владимир Михалчев съобщи още, че е отчетен спад с около 30% на клиентопотока през този сезон. Това обаче нямало да се отрази на финансовия резултат на дружеството, тъй като разликата била компенсирана. Това станало с изключителното свиване на разходите на дружеството, но без да се увеличават наемите.

Обяснението за слабия сезон се кореняло още в туроператорите, които съветвали туристите да посещават моловете в града, смята Михалчев. Вече било говорено с Варненската туристическа камара за раздаване на брошури, рекламиращи пазара, още в хотелите.

Източник: chernomore.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: