Сменят шефа на ВиК-Варна, представителят на общината гласува против

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 15.10.2009
875
Общински съвет Варна ще се противопостави на исканата от държавната администрация смяна на шефа на ВиК - Варна Валентин Вълканов. Съветниците упълномощиха представителят на общината Красимир Маринов да гласува "против" на Общото събрание на дружеството насрочено за 13 ноември.

Мажоритарен собственик на ВиК - Варна е Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общината не е известена официално кой се гласи за заместник на Вълканов. Според слуховете обаче за най-сигурен кандидат за поста е сочен бившият управител на общинската фирма "Пазари" Милко Тодоров. Самият той пък днес бе освободен от борда на директорите на същото дружество.

Същевременно сред общинските съветници възникна спор как всъщност да гласуват и дали да не подкрепят избора на администрацията за нов управител на дружеството. Според Веселин Марешки съвета не би трябвало да се конфронтира с министерството, а да се съобрази с избора му.

Самият Валентин Вълканов заяви, че няма идея защо държавата иска смяната му. Дружеството реализирало печалба от 3 млн. лв. за 9-те месеца на тази година. Преди дни била направена и ревизия от инспектората към министерството, която също минала без забележки.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...
Ето какво интересно събитие има във Варна днес
Голяма изненада очаква варненци и гости на града!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).