Собственичка на фирма за дизайн измами брутално руско семейство, вижте как я наказаха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
16:59 / 19.06.2018
6841
49-годишна жена, собственик на фирма за интериорен дизайн и обзавеждане, беше осъдена от Районен съд - Варна за извършена измама.

Подсъдимата беше призната за виновна по повдигнатото спрямо нея обвинение за измама в големи размери, в резултат на която причинила на руско семейство имотна вреда в размер на 150 000 евро. Деянието е извършено в условия на продължавано престъпление в периода от 22 юли 2011 до месец април 2014 г. По силата на сключен договор, подсъдимата поела ангажимент да изработи и реализира интериорен проект, заедно със закупуването на мебели и извършването на необходимите ремонтни дейности в жилището на пострадалото руско семейство в курортен комплекс "Златни пясъци“. Тя възбудила и поддържала у клиентите си заблуждение, включително и чрез имейл кореспонденция, че управляваната от нея фирма ще завърши и обзаведе апартамента в предвидения по договора срок през месец май 2012 г., за което получила по банков път авансово заплащане. Въпреки че пусковия срок изтекъл и изпълнението на проекта не било започнало, подсъдимата поискала да й бъдат преведени още средства за възникнали непредвидени разходи. Така, за посредническите услуги на фирмата си, 49-год. жена получила от руското семейство на три транша сумата от 293 374 лева, което равностойността на 150 000 евро.

49-годишната жена е с чисто съдебно минало. Районен съд – Варна  й наложи наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Тя бе осъдена да изплати на пострадалия граждански ищец обезщетение за причинената имотна вреда.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).