Собствениците на ловни кучета във Варна вече ще плащат годишна такса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:22 / 23.04.2018
3224
Собствениците на ловни кучета във Варна вече ще плащат годишна такса. Освободени от плащане ще бъдат стопаните на кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, отглеждани в регистриран животновъден обект. Това предвиждат промените в общинската наредба за местните такси и цени на услуги, които бяха одобрени от членовете на ВрК "Правна" към Общински съвет - Варна. Измененията се налагат заради поправки в Закона за ветеринарно-медицинската дейност, а окончателното решение ще бъде взето от местния парламент.

Годишната такса е в размер на 24 лв. За кучета, постоянно пребиваващи в населените места извън Варна - кметства Тополи, Каменар, Казашко, Константиново, Звездица, се заплаща 50 %, или 12 лв.

Освободени от такса остават собствениците на кучета на инвалиди, служебни кучета в организации на бюджетна издръжка, кастрирани четириноги. Стопаните на кучета, използвани за опитни цели и от Българския червен кръст, също няма да плащат налог.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).