"Социалната чайна" ще продължи да ползва безвъзмездно общинска сграда във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:59 / 24.09.2020
1699
На днешното заседание на ПК "Собственост и стопанство" във Варна бяха избрани и застрахователи на имуществото на УСХ, Обреди и ДКС. Членовете на комисията дадоха своето съгласие и за предоставяне безвъзмездно за управление на имот на ОДГ №24 "Иглика“, както и на имот за управление на Висшия съдебен съвет. Безвъзмездно право на ползване на имот ще има и НЧ "Димо Цанков 1927“

Предложение на Социалната чайна във Варна за включване на менторска програма в социалната програма на Общината, също бе част от дневния ред на комисията. Тя даде своето положително становище за удължаване на срока на договора за ползване на сграда, находяща се на ул. "Преслав“ №53.  Програмата, предложена от Фондация "Социалната чайна“,  има за цел подкрепа на младежи, израснали в социални институции, лишени от родителски права, живели в бедност или жертва на трафик на хора. Програмата включва професионалното обучение и предложения за платена заетост, както и помощ за придобиване на допълнителни знания и умения, които да им дадат възможност да бъдат независими и да водят пълноценен начин на живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).