Социалната служба до бл. 52 във "Възраждане" се разпада

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:47 / 24.06.2015
31209
В окаяно състояние е сградата на Дирекция "Социално подпомагане"- Варна във варненския район "Младост" и по-точно това, което се намира в кв. Възраждане до бл. 52, алармира varnasummer.com.

"Дирекция "Социално подпомагане" - Варна има за мисия да оказва подкрепа на лица и семейства от уязвимите социални групи за справяне с житейските трудности. Дирекцията работи по следните проекти:
- Национална програма от "Социални помощи към осигуряване на заетост"
- Национална програма за "Заетост и професионално обучение на хора с трайни увреждания"
- "Укрепване на сътрудничеството между Дирекция "Социално подпомагане" и дирекция "Бюро по труда" и развитие на проактивна политика на пазара на труда"
- Програма "Заетост на младежи с висше образование в публичната организация"
- "Защита правата на децата на улицата"
- "Съвместен проект -VSO- доброволци зад граница"

Може би забелязвате, че фокус групите са доста разнообразни, но общото между тях е, че всички с адресна регистрация в район "Младост" трябва да посетят едно и също бюро. 

Район "Младост" е вторият по големина жилищен район във Варна и в него живеят над 90 хил.души. Тук са разположени жилищните комплекси "Възраждане " - І,ІІ,ІІІ и ІV, "Младост"- І и ІІ, "Победа", "Трошево" и квартал "Св.Иван Рилски". В района са и селищните образувания "Кочмар", "Пчелина", "Планова" и "Сълзица".

Сигурно на по-голямата част от хората не се е налагало да влизат в тази сграда, която има за цел да информира и помага на хора в нужда. 

Сграда, която се поддържа от кметство "Младост" и Община Варна - същата, която вчера получи награда за активна социална политика. Сградата се посещава от майки с деца, бременни, инвалиди и току що завършили студенти. Какво си мислят майките и децата, как инвалидите стигат до втория етаж и дали дипломираният преди месеци младеж ще остане да живее във Варна, преценете сами, след като видите сградата, която те трябва да посетят", пише още varnasummer.com.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).