Социални работници във Варна искат по-високи заплати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:03 / 08.07.2015
589
Варненските социални работници ще подкрепят национален протест и ще изразят символично недоволството си от ниските заплати и лошите условия на труд. През утрешния ден те ще носят лентички с надпис "Аз протестирам", но ще извършват задълженията си и ще обслужват гражданите.

От структурата на КНСБ в морската столица посочват, че заплатата в сектора е замразена на 646 лв. от 2012 г., а след удръжките пада драстично. Работната среда се описва като мизерна - без елементарни условия за труд и хигиена. "Затрупани сме и изпълняваме несвойствени задачи", жалват се социалните работници. Те отбелязват, че работят с рисков контингент, в това число ромско население и психично болни хора.

Според работещите в Дирекция "Социално подпомагане" и подразделенията й срещу тях често се проявяват ярост и агресия, създаващи риск за живота им.

Социалните работници настояват за увеличение на заплатите им с 20% още сега, което би им осигурило нормален и достоен живот.
В Синдиката на работещите в социалното подпомагане във Варна членуват 72 души, но според браншовата организация зад протеста застават и други работници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).