Софийски квартирант тъкмо дойде във Варна и завлече двама за нула време

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:24 / 13.03.2018
2265
Варненският районен съд е уважил днес искането на Районната прокуратура  за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо 26-годишния Петър Г. Той е бил привлечен като обвиняем за извършени две деяния в условията на повторност и като продължавано престъпление по член 210, ал. 1 т. 4, във връзка с член 209, ал. 1 от НК. След привличането му към наказателна отговорност за измама прокуратурата го е задържала за срок до 72 часа с оглед осигуряването му пред Варненския районен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

В периода от 6 март до 9 март 2018 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият Петър Г. възбудил заблуждение у двама варненци, че ще им отдаде под наем апартаменти. С действията си той им причинил имотна вреда в размер на 1160 лева. 26-годишният мъж, който няма постоянен адрес, не е разполагал с права, нито е имал правна възможност да отдаде под наем двата апартамента във Варна.

Само преди един месец Петър Г. е бил осъден за същото престъпление. Присъдата на Софийския районен съд е влязла в сила, преди да извърши настоящото деяние. Той действал сходно като механизъм при осъществяване на тази измама, която освен че е извършена в условията на повторност, се явява и повторен рецидив, тъй като деянието е в изпитателния срок на определеното от СРС наказание.

Петър Г. е с постоянен адрес в Монтана. Доскоро е живял на квартира в София. В края на февруари 2018 г. пристигнал с приятелката си във Варна и се настанили в хотел.

Съдът е приел аргументите на прокуратурата, че съществува висока обществена опасност на обвиняемия, както и че има реална опасност той да извърши престъпление и да се укрие, ако е на свобода.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).