Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
София Филм Фест ще бъде открит във Варна с "Февруари" на Камен Калев
Автор: Пламена Николова 09:12 / 15.03.2021Коментари (0)1258
Пролетното издание на 12-ти София Филм Фест Варна ще стартира ударно на 19 март (петък), 19:00 ч., в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и при 30% от капацитета на залата! 

Съобразявайки се с пандемичната обстановка, тази година организаторите на фестивала са подготвили две издания с уникални по рода си програма - #ПРОЛЕТ и #ЛЯТО! 

Пролетното издание започва едва след няколко дни (19-ти март) във Фестивален и Конгресен Център – Варна със селекция от 13 пълнометражни филма, а традиционните партита, коктейли и съпътстващи програми, заедно с още една прекрасна селекция от филми са предвидени за лятното издание, когато гостите на София Филм Фест Варна ще могат да се насладят на всички тези събития - на открито в двора на Национално училище по изкуствата "Добри Христов“. Датите за София Филм Фест във Варна #ЛЯТО 

Билетите са вече в продажба на касите на ФКЦ- Варна и онлайн на https://bit.ly/3c8voaC и са на стойност 8 лв., като за учащи, пенсионери и хора в  неравностойно положение цената е 6 лв., а при закупуване на 5 и повече билета  наведнъж, цената е 7 лева.  

12-ти София Филм Фест Варна #ПРОЛЕТ започва с премиерата на "ФЕВРУАРИ“, който получи заслужено признание – участие в официалната селекция на Кан 2020 и за радост на варненската публика филма ще бъде представен лично от режисьора Камен Калев на официалното откриване.

На 20-ти март програмата на фестивала започва в 15:00 ч., зала 1 на ФКЦ-Варна  с епохалната творба на големия Тери Гилиъм от 1985 г. – "Бразилия“. От 18:00 ч. зрителите ще могат да гледат Моника Белучи в "Човекът, който си продаде кожата“ на невероятната Каутер Бен Хания, а от 20:00ч. любителите на седмото изкуство ще имат възможността да видят на голям екран абсолютният световен #ХИТ на Томас Винтерберг – "Още по едно“.

Третият фестивален ден (21 март) стартира с един наистина актуален за времето си филм на големия Мика Каурисмаки – "Една спокойна нощ“ (15:00ч.), който разказва историите на трима мъже, срещнали се в бар по време на пандемията от коронавирус. Програмата на фестивала продължава с филма " Фасбиндер: Ужасното дете“ (17:00ч.) на Оскар Рьолер, който чрез филма си създава безкомпромисен портрет на един режисьор, оставил дълбока следа в историята на киното – великият Райнер Вернер Фасбиндер.

От 20:00 ч. зрителите ще имат уникалната възможност да видят дългоочакваният пълнометражният дебют на Павел Веснаков "Уроци по немски“, който получи международно признание в края на 2020 – световната му премиера беше на кинофестивала в Кайро, където изпълнителят на главната роля Юлиан Вергов беше удостоен с наградата за най-добър актьор. 

В понеделник (22 март) публиката ше може да види класиката на Никита Михалков от 1977 – "Незавършена пиеса за механично пиано" и изключително актуален филм, съставен от епизоди за външното и вътрешното разпадане на обществото в Будапеща на Саболч Хайду – "Градът на съкровищата“.

Програмата на 23-ти март включва най-новия филм на младата унгарска режисьорка Лили Хорват - "Приготовления да бъдем заедно за неопределен период от време“ и "Мъжът с шапката“ на ветерана-документалист Джон-Пол Дейвидсън, който ше ни отведе на пътешествие сред великолепната френска природа. 

Последният ден от пролетното издание на София Филм Фест Варна ще представи премиерата на варненският филм "ПОЛЕТ“ в традиционният формат "Община Варна Представя“ за филми създадени с финансовата подкрепа на "Фонд Култура“.

Филмът е дело на познатия сред варненската публика музикант Нейчо Петров – Реджи, който разглежда творческия и житейски път на своя колега - музиканта Стоян Роянов Я-Я.

Програмата на София Филм Фест Варна #ПРОЛЕТ ще завърши с копродукцията на Германия, Украйна, Великобритания, Русия – "ДАУ. НАТАША“, който ще ни пренесе в сърцето на вселената ДАУ по времето на Сталин. 

Очакваме Ви на #КИНО със #SofiaFilmFestVarna от 19-ти до 24-ти март!

Последвайте #SofiaFilmFestVarna във #FACEBOOK и #INSTAGRAM за още актуални новини!

Очакваме Ви #НаКино



Още по темата: общо новини по темата: 23
17.02.2016 »
20.03.2015 »
13.03.2015 »
12.03.2015 »
11.03.2015 »
10.03.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: