Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
София Филм Фест във Варна стартира с най-добрия филм на годината и парти за меломаните
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 15.03.2017Коментари (0)966
©
Най-мащабното киносъбитие в България - София Филм Фест - започва своето гостуване във Варна на 17-ти март (петък) с лентата, ностител на Оскар за най-добър филм "Лунна светлина". Откриването е предвидено за 19:00ч. в Зала 1 на ФКЦ. 

За осма поредна година София Филм Фест във Варна ще представи пред киноманите от Морската столица избрана селекция от основното издание на фестивала, която да отговори на различните зрителски предпочитания. Несъмнено откриването с "Лунна светлина" е сред най-очакваните културни събития на седмицата. Драматичната история на Широн, чиято единствена житейска константа са наркотиците и насилието, оживява на големия екран под режисурата на Бари Дженкинс. Филмът е ностел не само на Оскар, но също и на Златен глобус и награда на публиката от Ротердам'17, както и номинация от БАФТА'17. 

"Във филма се говори за проблемите на сексуалната идентичност, бедността, наркотичната зависимост. Аз също съм преминал през тези неща. Спортувах и когато сме били в съблекалнята, сме си подхвърляли фрази като "О, я не говори така!", "Хвърляш като момиче" и други такива неща. Всеки път, когато подкрепяме идеите такива, каквито си мислим, че трябва да са и да бъдат представяни (как трябва да се говори на една жена, как е позволено или забранено на един мъж да гледа друг мъж), всички ние имаме роля в създаването на точно този образ на мъжественост за момчетата от всяка раса, но най-вече от черната раса." - Бари Дженкинс пред RookieMag.com

По традиция откриването във Варна ще бъде последвано от парти с жива музика, на която са поканени не само зрителите, но и всички граждани на Варна. Тази година организаторите са заложили на местна банда. Проектът "Wave Eternal" е формация, която събира трима варненски музиканти, добре познати на българската музикална сцена. Чавдар Гочев Чарли-китара, Цветан Момчилов-пиано и Александар Василев-барабани ще представят една богата смесица от стилове в нов, авторски прочит. 

Специален гост за откриването ще бъде певицата Надина Калоянова, а в програмата ще чуете авторски композиции, импровизации и малко популярни кавъри. Групата ще забие в 21:00ч., веднага след филма, във фоайето на ФК.
Киноманският уикенд продължава ударно с три филма в събота: 16:00 "Пеле: Раждането на една легенда" - биографичен филм за легендарният футболист, на който всички бащи ще могат да запознаят синовете си с живота на своя идол. В 18:15ч. е началото на социалната драма, носител на Златна палма от Кан ""Аз, Даниел Блейк", а финалът на деня (20:30ч.) е отреден за последната лента на Франсоа Озон - "Франц", където черно-бяло и цвето кино си подават ръка в неподправената естетика на французина. 

Това са само част от общо 18 удивителни заглавия, до които варненци ще имат досег благодарение на 8-то издание на София Филм Фест във Варна. Билетите вече са достъпни на касите на ФК с редовна цена от 7лв., 5лв. за студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение и 6лв. за групов билет. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: