Спасителите: Влизайте в морето по двойки заради теченията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:25 / 11.08.2014
498
Грешно е поверието и разбирането у нас, че морето взима жертви само около Илинден. Всъщност през целия месец август, а в някои случаи и в първите дни на септември, морето е изключително опасно, тъй като има мъртви течения.

"Хората се лъжат, че като няма видима вълна, водата е спокойна. Това няма как да стане, тъй като тази огромна водна маса няма как да се успокои за ден-два", коментира шефът на Водноспасителната служба към Българския червен кръст Лаврентий Силов.

Той съветва плажуващите не само да избягват зоните за къпане, където не са осигурени спасители и медицинско обслужване, но и да не влизат във водата сами.

"Тези, които проявяват смелост и сами плуват в морето, често стават жертви на водни инциденти. Влизайте по двама и пак внимавайте много", коментира Силов.

Неслучайно именно през август почти всеки ден спасителите вадят хора от морето. Последните инциденти са от петък, когато 38-годишен мъж от Беларус с множество хронични заболявания влязъл в зона, която е неохраняема, и получил гърч, вследствие на което се удавил. Други четирима са спасени, след като са били повлечени от подводни течения.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).