Специален жест за варненци отвъд Океана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:03 / 06.04.2018
3487
Специален жест за варненци отвъд Океана е предвидил програмният отдел на БНТ за великденските празници. Точно на Разпети петък БНТ-Свят ще излъчи от 01.15 през нощта филма "Бялата приказка на Черно море". Часът не е подбран случайно. По това време в САЩ и Канада ще е 06,15 вечерта на 06.04. април /с час-два разлика в различните часови зони/. БНТ-Свят е качен на сателит, който излъчва и в Западното полукълбо. Филмът е от поредицата "Световните градове на България" .

Когато преди 65 млн. години пълновластни господари на Земята са динозаврите, огромен метеорит се стоварва в Юкатан, Мексико. Последиците стигат до територията на днешна България. Белите скали са един от 4-те подобни феномена в света. Те са точно над един от най-уютните български плажове – в Бяла. Наблизо е и една от най-запазените византийски винарни, които наскоро пробудиха изключителен интерес сред световната археологическа общност. Тези и много други любопитни истории разказва филмът "Бялата приказка на Черно морe. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, главен оператор Георги Василев, композитор Симеон Германов. Той е създаден през 2014-а. Излъчван е десетки пъти в ефира на Националната телевизия. 

"Varna - Prima Europeae" е друг много популярен филм от поредицата "Световните градове на България". Това е най-мащабният филм за Морската ни столица. Също е излъчван в САЩ и Канада. Но освен чрез БНТ-Свят - и през най-голямата американска кабелна мрежа Cable Cast. Най-мащабният документален филм за Варна в момента се излъчва по американската телевизия, написа във фейсбук профила си през 2015-а кметът на Варна Иван Портних, който по същото време бе в САЩ.

През февруари 2018-а той беше акцент за БНТ 2 в памет на един от актьорите в него - легендарният главен редактор на в. "Поглед" Евгений Станчев. "Varna - Prima Europeae" е най-излъчваният филм от поредицата "Световните градове на България" за 2016-а.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).