Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Специален жест за варненци отвъд Океана
Автор: Екип Varna24.bg 17:03 / 06.04.2018Коментари (0)3435
Специален жест за варненци отвъд Океана е предвидил програмният отдел на БНТ за великденските празници. Точно на Разпети петък БНТ-Свят ще излъчи от 01.15 през нощта филма "Бялата приказка на Черно море". Часът не е подбран случайно. По това време в САЩ и Канада ще е 06,15 вечерта на 06.04. април /с час-два разлика в различните часови зони/. БНТ-Свят е качен на сателит, който излъчва и в Западното полукълбо. Филмът е от поредицата "Световните градове на България" .

Когато преди 65 млн. години пълновластни господари на Земята са динозаврите, огромен метеорит се стоварва в Юкатан, Мексико. Последиците стигат до територията на днешна България. Белите скали са един от 4-те подобни феномена в света. Те са точно над един от най-уютните български плажове – в Бяла. Наблизо е и една от най-запазените византийски винарни, които наскоро пробудиха изключителен интерес сред световната археологическа общност. Тези и много други любопитни истории разказва филмът "Бялата приказка на Черно морe. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, главен оператор Георги Василев, композитор Симеон Германов. Той е създаден през 2014-а. Излъчван е десетки пъти в ефира на Националната телевизия. 

"Varna - Prima Europeae" е друг много популярен филм от поредицата "Световните градове на България". Това е най-мащабният филм за Морската ни столица. Също е излъчван в САЩ и Канада. Но освен чрез БНТ-Свят - и през най-голямата американска кабелна мрежа Cable Cast. Най-мащабният документален филм за Варна в момента се излъчва по американската телевизия, написа във фейсбук профила си през 2015-а кметът на Варна Иван Портних, който по същото време бе в САЩ.

През февруари 2018-а той беше акцент за БНТ 2 в памет на един от актьорите в него - легендарният главен редактор на в. "Поглед" Евгений Станчев. "Varna - Prima Europeae" е най-излъчваният филм от поредицата "Световните градове на България" за 2016-а.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: