Специалист: Методът "Войта" е повлиял положително двигателната система на много деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:33 / 29.08.2016
1724
Методът Войта е повлиял положително двигателната система на много деца, лекувани в Центъра за ранна интервенция и рехабилитация във Варна. Това съобщи за "Фокус" Ася Христова, кинезитерапевт в центъра към Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал "Виница".

"Преди години имахме конкретен случай на дете, което беше спастично и не можеше да се обръща. Вследствие на успешно приложения метод резултатът не закъсня и момиченцето започна да се изправя, да стои самостоятелно и да прави първите си крачки", посочи като пример Ася Христова. 

По думите й терапевтичната дейност е била съпътствана и с няколко операции на долните крайници на детето, но методът е подобрил жизнените му способности в голяма степен. "Има и други случаи, при които децата се подлагат на процедурите още в ранна бебешка възраст, а увреждането се изразява в лош контрол на главата, но с течение на времето навършвайки две - три години започват да прохождат", добави Христова. Тя обясни, че при някои пациенти, дефицитът е неизбежен и остават някои дефекти, но въпреки това, се постигат макар и минимални подобрения. 

"При тези случаи рехабилитацията продължава, но на практика не винаги е възможно да се постигне напълно възстановителен резултат", подчерта кинезитерапевтът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).