Специалист: Трябват ни различни форми на туризъм за устойчивост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:12 / 24.09.2010
585
"За развитие на един устойчив туризъм трябва да се мисли освен за масовия, но и за другите форми, като например културния, религиозния, винения и т.н.". Това заяви Марин Нешков, председател на Варненска туристическа камара по време на третият Черноморски форум, който тази година ще премине под мотото "Културният туризъм - бъдещето на България".

По думите на специалиста в началото е имало идея форума да бъде само за Варненския регион, но в последствие тази идея е отпаднала, защото Черноморието има проблеми, които не касаят касаят само Варна, а целия регион, който има проблеми по отношение развитието на масовия туризъм. Нешков обясни, че именно масовия туризъм в следствие на неговата експанзия е довел до много отрицателни последици за развитието на българския туризъм, като цяло.

Именно заради това е залегнала идеята да се търсят алтернативи и варианти за един по-ефективен път за развитие на българския туризъм. Той допълни, че не веднъж му е бил задаван въпроса, защо след като камарата е на море, членовете й се представят за радетели на религиозния, винения или сега на културния туризъм и обясни, че масовия туризъм така или иначе се развива.

"Той се развива с или без нас, защото това може би е бъдещето на туризма въобще", допълни специалиста. Марин Нешков заяви, че като се погледне от другата страна на барикадата, за да бъдат изпълнени целите за развитие на един устойчив туризъм трябва да се мисли и за другите форми. В заключение специалистът добави, че се надява форумът да получи широка подкрепа и идеите, които произлязат от него да бъдат обсъдени и от държавата.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).