Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Специалист: Зачестяват случаите на психически тормоз в мрежата
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 08.02.2011Коментари (2)2468
© Varna24.bg
Увеличават се случаите на разкрити сайтове за детска порнография в интернет, както и на случаите на психически тормоз в мрежата. Това каза Светла Коева един от организатор на проявите по повод Международния ден за безопасен интернет, който се провежда за осма поредна година по инициатива на Европейската комисия. Тя добави, че педофилията също е изключително сериозен проблем, върху който специалистите насочват вниманието си.

"Не мога да скрия, че проблемите се увеличават и ние правим, каквото можем", подчерта Коева, като коментира, че се взимат превантивни мерки, като освен това се провеждат и срещи между учители, специалисти, психолози и ученици, на които се разискват проблемите свързани с все по-масовото навлизане на интернет в ежедневието на българите и най-вече на децата. Освен това внимание се обръща и на родителите, като Светла Коева подчерта, че във Варна има реализирана програма "Училище за родители", в която програма се предвижда да залегне темата за насилието в училище и насилието в интернет, за да могат възрастните да бъдат полезни на децата си.

Коева подчерта, че поне 10 дни ще продължи във Варна информационната кампания за разясняване опасностите, които интернет крие. По думите й в рамките на кампанията ще се включват много ученици от I - IV клас, на които ще бъдат раздадени много помощни материали, а психолози и учители ще им разясняват, какви опасности крие интернет. Коева добави, че ще бъдат включени около 1000 деца, от класовете до четвърти клас, а над 3000 ще бъдат децата в горен курс. Тя коментира, че с различни интерактивни методи ще бъде показано на младежите как да се предпазват онлайн. На децата ще бъдат раздадени илюстрирани книжки, като освен на учениците родителите също ще получат помагала, които също трябва да се запознаят с опасностите в интернет.

"Проблемът е, че сега имаме първото интернет поколение, деца които живеят в интернет средата един паралелен живот, който в много случаи се прелива в реалния живот", заяви специалистът и подчерта, че тези нови тенденции са трудноразбираеми за възрастните. Светла Коева коментира, че в момента се обучават учители, но не скри, че темата е нова и за тях, поради което се иска помощ и от специалисти от Националния център за безопасен интернет, които разясняват в по-големи детайли за риска в интернет.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Anton Antonov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Двойно убийство в Пловдив!
Ремонти във Варна
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: