Специалисти от "SOS - Семейства в риск" ще посещават жертви на насилие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:38 / 01.02.2016
845
Фондация "SOS - Семейства в риск" реализира нов проект, основан на мобилната работа. Това заяви за "Фокус" Анна Николова, Фондация "SOS - Семейства в риск". 

"Проектът е подкрепен от Норвежкия финансов механизъм за гъвкави и ефективни социални услуги, предоставяни на пострадалите от домашно насилие", допълни Николова.

По думите й начинанието има за цел да обхване широк териториален спектър, включващ Варна и областта, местности от добруджанския край, както и малки населени места в региона на Варна, където по презумпция има висока концентрация на уязвими и рискови групи. 

"Предстои въвеждането на мобилната работа, тоест принцип, при който не пострадалите посещават центъра, а екип посещава местата и съответно предоставя услугите си", уточни Анна Николова. В тази връзка тя коментира, че това е нов подход, който дава възможност за достигане до по-голям брой от жертвите и спомага да им се окаже по-ефективна и навременна подкрепа. "Паралелно с това в проекта са заложени междуинституционални събития, с които се цели подобряване на координацията между всички институции и доставчици на социални услуги", посочи Николова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).