Специалисти ще разясняват вредното влияние на видовете алкохол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:42 / 26.09.2012
1763
Бивши и настоящи ученици от
ПГГСД "Н. Хайтов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Продължава изпълнението на проект " Информационна кампания за превенция на употреба на алкохол и цигари в ПГГСД "Николай Хайтов" - Варна, съобщават от СНЦ "Младежка инициатива за Варна".

В предстоящата, втора част на проекта, в която ще участват 30 деца от училището, са предвидени комплекс от дейности, които ще се изпълнят посредством метода "ученици обучават ученици", включително "ученици обучават родители и учители". В рамките на два месеца ще се проведат серия от обучителни тренинги за пиар - екипите от PR-специалист и психолог за изготвяне на открити уроци, методи за интерактивни презентации, методи за водене на дискусии и работа в екип. Редица специалисти ще разясняват вредното влияние на различните видове алкохол и цигари върху човешкия организъм и начините и методи за лечение - с доц.д-р Лидия Петкова, МБАЛ "Св.Анна" - относно влиянието върху отделителната и половата система, с д-р Магдалена Михайлова, ДКЦ "Св.Иван Рилски"- стоматолог - за влиянието върху зъбната структура. Освен посочените специалисти, при обучението на пиарите ще се включат доброволци от Варненска Морска Гимназия и СНЦ "Младежка инициатива за Варна", които реализираха успешно подобен проект през 2009г., 2010г.и 2011г.

В заключителната част на проекта обучените пиър екипи ще проведат две презентации - открит урок за ученици и открит урок за родители и учители. Те ще съдържат 2 компонента - интерактивно представяне на рисковете свързани с употреба на алкохол и тютюневи изделия, механизми за справяне с натиск, контекстно общуване и последваща дискусия. Ще бъдат представени и резултатите от проведения конкурс за есе, картина, скулптура / колаж /, театрална постановка, музикално изпълнение, а най-добре представилите се участници ще получат атрактивни награди. За цялостното изпълнение на проекта ще бъде заснет филм, който ще бъде публикуван на интернет-страницата на Дирекция "Превенции" на Община Варна.

Проектът се провеждат в ПГГС "Николай Хайтов" след успешно изпълнение във ВМГ "Св.Николай Чудотворец" и СОУ"Любен Каравелов" през 2009, 2010 и 2011г., със съдействието и финансовата подкрепа на Дирекция "Превенции", Община Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).