Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Специализирани стаи за детско развитие бяха създадени с подкрепата на Енерго-Про във варненската детска градина "Моряче"
Автор: Пламена Николова 18:21 / 13.09.2022Коментари (0)960
Нов проект беше реализиран в рамките на инициативата "ЕНЕРГО-ПРО за обществото“. С финансовата подкрепа на компанията бяха оборудвани две стаи, които ще помагат на децата в детска градина "Моряче“, гр. Варна, да овладеят умения за общуване с връстници и възрастни в различни ситуации. Официалното представяне на новите придобивки пред обществеността и медиите се състоя днес в присъствието на ръководството на учебното заведение и представители на ЕНЕРГО-ПРО. 

"Комуникацията е основното условие за развитието на детето и най-важният фактор за формирането на личността. Щастливи сме, че ЕНЕРГО-ПРО оцени добавената стойност на нашата идея за създаване на специални кътове, в които възпитаниците на детска градина "Моряче“ ще имат възможност да развият умения за активна самостоятелна комуникативна дейност, социална отговорност, способност да усещат и да разбират себе си и другите“, сподели по време на откриването г-жа Галина Йовчева, директор на учебното заведение. 

Основните цели на осъществения проект са да се насърчи интересът на децата към хората наоколо, да развие чувството им за разбиране и съпричастност, както и комуникативните им умения. Чрез дейности като разглеждане на чертежи и фотографии, свободно и тематично рисуване, имитативно-изпълнителни упражнения, моделиране и анализ на дадени ситуации, ролеви и словесни игри децата ще се научат още на активност и самостоятелност, както и ще изградят черти у характера, които са в основата на изграждането на положителни партньорски качества.

"ЕНЕРГО-ПРО подкрепя развитието на устойчиви модели за промяна на обществените нагласи. Стартиралата преди една година инициатива в подкрепа на местните общности е нашият израз на ангажираност освен към клиентите ни, и към  устойчиво развитие на обществото чрез реализация на социално значими проекти. Щастливи сме да обявим, че в рамките на тази една година финансирахме и завършихме успешно 16 проекта, а още три са в етап на изпълнение. Инициативата "ЕНЕРГО-ПРО за обществото е дългосрочна, като приветстваме всички иновативни идеи от учебни заведения или общини в цялата страна, които имат за цел формирането на ценности и нагласи за устойчива промяна в полза на местната и национална общност“, каза от своя страна г-жа Попова при представянето на новия реализиран проект. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: