Специализираният транспорт за хора с увреждания във Варна е недостатъчен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 25.07.2017
1500
Не са достатъчни 6-те специализирани автомобила, които возят безплатно хората с увреждания във Варна. Микробусите на общинската фирма "Градски транспорт" обслужват както социалните заведения в града, така и хора с увреждания, след подаване на заявка. Автомобилите, снабдени с платформа и място за инвалидни колички, изцяло са адаптирани за транспорт на хора със специфични нужди, съобщава БНТ.

Мария Думанова е с двигателни проблеми повече от 15 години. Всеки ден се бори с различни трудности, които стоят пред нея, и пред всички хора с увреждания.

"Крайно недостатъчен е този транспорт. Има много инвалиди, които трябва да ходят, приоритет е разбира се, по медицинските заведения, но хората имат нужда и да ходят да пазарят", споделя тя.

"Градски транспорт" разполага с 6 специализирани автомобила, които извозват безплатно хората с увреждания. Иван Петров, който също е с двигателни проблеми, работи като диспечер в общинската фирма вече 20 години. Приема заявките на тези хора и споделя мнението, че автомобилите са недостатъчни.

"Имаме едни постоянни групи, возим и деца. Като вземем графика по часове, остават хора, които също желаят, но няма място, няма къде.", казва той.

С 6-те автомобила се обслужват около 5 хиляди души.

"Аз не съм мислила, че ще стана инвалид - никога, но станах за много кратко време. Това е реалността.", казва Мария Думанова.

Специализираният транспорт за хората с увреждания във Варна е един от най-сериозните ни проблеми, твърди жената. Тя се надява, че ще има възможност да се осигури безплатен транспорт за всички нуждаещи се, които искат да живеят в по-достъпна среда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).