Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Специална педиатрична терапия ще се проведе за бебета във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:38 / 06.02.2023Коментари (0)816
©
Специален педиатричен Бобат курс за терапевти ще се проведе в Карин дом във Варна. Поради тази причина от социалното заведение търсят бебета на възраст от 1 месец до 12 месеца с типично развитие.

Желаещите родители ще бъдат поканени да доведат в Карин дом бебето си на 13 февруари (понеделник), за около 20 минути в часовия диапазон 13 - 14,30 часа. На бебето ще бъдат предложени дейности чрез игри, които да покажат неговите рефлекси и двигателно развитие, с учебна цел за курсистите, научи Varna24.bg.

Бебето ще има пряк контакт само с водещия курс терапевт от Белгия. Ще бъде осигурена топла, безопасна среда, отговаряща на всички хигиенни изисквания и ще бъдат взети необходимите противоепидемични мерки. На бебетата-доброволци ще предложим еднократна консултация с консултант по ранно детско развитие.

При планиране на терапията се прави детайлно наблюдение и оценка на движенията, играта, комуникацията, храненето, пиенето и самообслужването на детето. Взимат се предвид интересите и предпочитанията на детето, така че то да бъде мотивирано да участва и терапията да му бъде приятна. Обсъждат се заедно със семейството техните притеснения и какво биха искали да постигнат за детето. Целите на терапевтичната намеса се определят заедно със семейството. Физиотерапевтите, логопедите и ерготерапевтите работят заедно в рамките на една и съща терапевтична сесия, за да отговорят на комплексните затруднения, които често имат децата с церебрална парализа. Затова е важно те да имат общо разбиране и поглед върху детето, както и единни съгласувани цели, върху които да работят.

Бобат е базова концепция, залегнала в терапевтичната работа на Карин дом, която е в синхрон с основни принципи, на които се основава работата ни – екипност, холистичен подход към детето, участие на родителите и изграждане на умения за независим живот.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: