Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спектакъл без аналог и три балетни прими с премиера за Варна
Автор: Димитър Щерев 10:43 / 19.04.2024Коментари (0)1034
©
Спектакъл без аналог на българската камерна сцена очаква почитателите на изкуствата на 21 април в Градската художествена галерия Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Посрещнат при създаването си  с възхита от софийската публика, сега “Надежда за балет" ще има своята варненска премиера. С нея ХХ Европейски музикален фестивал Варна ще поднесе своя поклон пред приноса на автора акад. Васил Казанджиев - една от живите легенди на нашата музикална сцена, по повод неговата 90-годишнина. Интригуващото произведение на Маестро Казанджиев е камерен балет за соло пиано и три балетни прими и чрез симбиозата на музика, танц и слово изпраща посланията на надеждата като абстрактно понятие. Музикалната концепция на творбата ще бъде поднесена в интерпретацията на талантливата пианистка Надежда Цанова, танцовият прочит е работа на хореографа Арсен Мехрабян, работил за Шведския кралски балет. На сцената ще бъдат три великолепни балетни прими - прочутите Марта Петкова и Десислава Стоева – Вълев, и Елена Петрова, отскоро солистка на Софийска опера и балет. Ще има и звучащо на живо слово, което ще свърже в едно елементите на тази вдъхновяваща творба.

Балетът се състои от четири части, като в първите три всяка една балерина танцува поотделно, а в четвъртата част всички се събират заедно. Към балета е написан и текст, за който може да се каже, че изпълнява функцията на либрето. В него се описва как надеждата влиза в нашия свят, как пианото предава образа на надеждата, който пък е поет от балерината, която го превръща в танц. Всъщност всичко е свързано в едно – музика, слово и балет. Във Варна ние ще имаме огромния шанс самият създател на текста да го рецитира.

Билетите за “Надежда за балет" са по 30 лв., могат да се купят от Билетния център и сайта на Фестивалния и конгресен център.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: