Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спектакъл за живота на Емил Димитров представят във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 10.02.2017Коментари (0)1659
© Черно море
Спектакъл за живота на Емил Димитров представят във Варна в началото на април. Представлението ще е на 3-ти от 19 часа във Фестивалния и конгресен център. Варненската публика е втората в страната след софийската, която ще има възможност да се наслади на постановката. "Това е повече тъжно, отколкото весело представление... Но аз исках да е точно такова - във времето на евтини комедии и хилене без причина", казва за вестник "Черно море" режисьорът Николай Априлов. 

"Емил Димитров е специален не само за мен, но и за много българи. Хората харесват песните му. Но според мен не знаят достатъчно за неговия живот - за неговите възходи и падения, за неговите радости и любови и за трудните години накрая. Не очаквам сред публиката да има тийнейджъри, въпреки че е добре всички млади хора да знаят кой е Емил Димитров, особено във времето на "яката дупара", в което живеят. Най-вероятно представлението ще предизвика интереса по-скоро на хора от средното и по-възрастното поколение. Искам всеки човек в залата да навлезе в дълбините на съдбата на големия творец, артист и изпълнител - Емил Димитров. Да се развълнуват от живота му, да ги докосна, да извадят кърпичките и да поплачат", допълни Николай Априлов.

Той подчерта, че представлението не е концерт, а спектакъл за живота на Емил Димитров. Историята му разказва самият Николай Априлов, а автор на текста е неговият брат Влади. Отделните глави от разказа ще бъдат допълнени от песните, изпълнени на живо пред публиката от младите певци и музиканти Денислав Новев, Велин Михайлов, Пейо Филипов, Олга Михайлова - Динова, Орлин Цветанов, под диригентската палка на Страцимир Павлов. Ще прозвучат някои от най-популярните и обичани песни на Емил Димитров - "Моя страна, моя България", "Арлекино", "Нашият сигнал", "Ако си дал", която самият той определя като своя социален химн, "Само един живот не е достатъчен", "Между две целувки", "Ако можех да избирам, майчице", "Хубавата Джиджи", "Каква невеста си била ти мамо" и др. "Всяка негова песен е послание", отбелязва Николай Априлов.

Творчески директор на продукцията е Георги Тошев.

След Варна спектакълът, озаглавен "Емил - изповед пред олтара на живота с историята и песните му", ще бъде представен в Добрич. На 31 март на постановката ще се насладят зрителите в родния град на певеца - Плевен. Датата не е случайно избрана - ден преди това се навършват 12 години от смъртта му. "Той много е обичал родния си град. Има и песен, посветена на него, която също ще бъде изпълнена по време на представлението", каза още Николай Априлов.

Николай Априлов, който е известен като автор, режисьор и водещ на популярното в близкото минало телевизионно шоу за талантливи деца - "Като лъвовете", споделя също, че Емил Димитров е бил единственият творец, който се е обаждал по телефона, за да благодари, че се изпълняват негови песни в предаването.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: