Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спектакълът "Част от колекция" гостува във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:51 / 19.08.2021Коментари (0)1014
©
"Част от колекция“ е театрално-музикален пърформанс по текстове на Димитър Воев и среща публиката със стихове, фрагменти и песни от неговата книга “Поздрави от мен Боговете". Припомня част от най-емблематичните песни на групата "Нова генерация“ и бунтарския дух на Воев.

Спектакълът гостува във Варна на 31 август от 21 ч. на откритата сцена във вътрешния двор на Археологически музей – Варна. А след това зрителите ща имат възможност да споделят своите впечатления и да поговорят с актьорите на по чаша вино.

"Част от колекция" е спектакъл, който "хваща" зрителя с вглъбеността, но и бунтарския дух на поетичното слово, с пламенното любовно чувство, но и острия сарказъм, с болката от самотата, но и с романтичният поглед към звездите. Богатството и дълбочината на поезията и музиката на Воев са поднесени с ирония на словото, красота на акустичните аранжименти (цигулка, пиано, китара, кахон, укулеле) и онези точно намерени моменти, когато актьорите слагат перука или друг реквизит и вече магията на театралността съвсем нахлува яростно в атмосферата на спектакъла.

Времетраенето на спектакъла е 1 ч. и 15 мин.

Билетите са в продажба онлайн на https://epaygo.bg/3463736714 или чрез заявка на телефонен номер 0899462275.

Режисьор на "Част от колекция“ е Иван Юруков (актьор от трупата на Народен театър "Иван Вазов“). Той и участва в спектакъла, заедно с колегите си Стоян Младенов (Малък градски театър "Зад канала“), Николай Димитров (Театър "София) и Милен Апостолов (театрален композитор и диригент).

Екипът на спектакъла се познава и работи заедно от години - част са от група "Терпентина", Николай и Стоян са били в един клас по Актьорско майсторство в НАТФИЗ - при проф. Снежина Танковска, а Иван е бил в НАТФИЗ по същото време, но в класа на проф. Стефан Данаилов. Всеки има своята лична история, свързана с творчеството на Воев и музиката на "Нова генерация".

Животът на спектакъла "Част от колекция" започва през февруари 2020 от една галерия в София с малко на брой зрители и много силни емоции.

Пандемията повлиява на плановете на екипа, но спектакълът се играе активно - предимно на открити сцени в различни градове в страната.

Редица вълнуващи срещи с публика е имало на необичайни места като Епископската базилика в Сандански, римските останки “Сексагинта Приста" в Русе, Ловешката средновековна крепост и др.

Във Варна спектакълът гостува за втори път.

Димитър Воев е роден на 21 май 1965 г. в София. Той е създателят, вдъхновителят и концептуалистът на рок-група “Нова генерация" и бе художествено явление и последователен новатор, и то не само в областта на музикалния авангард. След неочакваната му смърт (само на 27 години) в неговите ръкописи са открити стотици стихотворения, писма, прозаични игри, сценарии и дори преводи на поезия.

Текстовете му звучат, сякаш ги е писал днес, в опозиция на всички онези неприятни поводи, на които ежедневно ставаме свидетели в България. Текстовете му звучат също толкова актуално, колкото през края на 80-те.

Иван Юруков ще представи във Варна и своя режисьорски кинодебют – пълнометражния филм "До последния каприз". Това ще се случи на 29 август от 16 ч. в зала 1 на Фестивален и Конгресен Център - Варна в рамките на Международния филмов фестивал "Любовта е Лудост“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: