Спешна нужда от нови линейки във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 30.06.2017
1449
Центърът за спешна медицинска помощ във Варна се нуждае от нови линейки. Освен в града, екипите денонощно дежурят в цялата област, обслужват пациентите и туристите в курортите "Златни Пясъци", "Свети Свети Консктантин и Елена", Камчия, Шкорпиловци, Бяла и Обзор. Автопаркът на центъра разполага с 32 автомобила и не е обновяван от 2015 година, съобщава БНТ.

Тази година в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна работи достатъчно медицински персонал, който успява да поеме всички спешни случаи в цялата област.

Д-р Мая Рашева - директор на Центъра за спешна медицинска помощ - Варна споделя:

"От 2014 до настоящия момент, неколкократно са увеличавани заплатите за работещите в спешната помощ и това наистина е един огромен стимул да се задържат колегите."

Докато проблемът с персонала вече намира решение, не така стои въпросът със състоянието на санитарните автомобили, които поемат спешните случаи. 

Автопаркът на центъра във Варна не е обновяван от 2015 година, когато са закупени едва две нови линейки.

"Препоръчителните критерии за подмяна на санитарни автомобили с нови са до 7 години експлоатация и до 300 000 километра пробег.", допълва д-р Рашева.

В Центъра има и автомобили, които са изминали над 600 000 километра.

Милко Лефтеров - ръководител "Транспорт" в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна коментира:

"На едно дежурство досега ако са аварирали по един автомобил, сега аварират по два, по три. Имаме спешна нужда от нови автомобили!"

Специалистите от Центъра се надяват възможно най-бързо да бъде изпълнен проектът за модернизиране на спешната помощ. Той предвижда с близо 84 милиона евро да бъдат закупени 400 линейки, да се изградят изцяло нови спешни центрове в страната, както и да бъдат ремонтирани вече съществуващите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).