"Спешна помощ" - Варна: Няма драма със спряната линейка заради кортежа на НСО

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
13:13 / 06.11.2018
4735
Няма драма с това, че се е наложило линейка на "Бърза помощ" да изчака минути заради кортежа на НСО във Варна, тъй като е превозвала пациентка за която този престой не е бил фатален. Това коментира за Varna24.bg шефът на "Спешна помощ" във Варна д-р Мая Рашева.

Тя уточни, че при тях всички пациенти са спешни, но се разделят на три категории според тежестта на случаите.

"В конкретният случай пациентката е била придружавана от медицинско лице, което носи отговорност за състоянието й. Ако случаят не търпеше отлагане това лице щеше да направи всичко възможно линейката да продължи пътя си, но ситуацията не е била такава", каза д-р Рашева. 

Припомняме, че клип, споделен в социалната мрежа, на който се вижда как миналата седмица линейка с включени светлини чака заедно с другите автомобили преминаването на кортежа на НСО на кръстовището пред Катедралния храм, предизвика вълна от недоволство.  

Д-р Рашева допълни, че този случай далеч не е повод за драматизиране, като се има предвид как всеки ден екипите на "Спешна помощ" се борят със задръстванията в града. Чести били случаите, при които шофьори, залисани с мобилните си телефони или със слушалки на ушите не успяват да реагират навреме и адекватно и да пропуснат летящата линейка с пациент на пътя.  

Затова тя призова шофьорите и гражданите като цяло да бъдат по-толерантни и съпричастни в подобни ситуации, когато действително се касае за спешност при спасяването на човешки живот.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).