Спешните медици във Варна получиха линейка 4х4

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
16:32 / 26.02.2024
1264
Центърът за спешна медицинска помощ във Варна получи нова високопроходима линейка.

Той е един от деветте центъра у нас, които по проект BG16RFOP001-4.001-0001 "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, изпълняван по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., е снабден с автомобил 4Х4, научи Varna24.bg от Министерството на здравеопазването. Срокът на изпълнение на проекта е до края на месец юли 2024 г.

Специалните автомобили са снабдени с цялото необходимо оборудване. Те ще бъдат разпределени освен за нуждите на ЦСМП-Варна, но и за ЦСМП-Бургас, ЦСМП-Видин, ЦСМП-Габрово, ЦСМП-Добрич, ЦСМП-Ловеч, ЦСМП-Плевен, ЦСМП-Пловдив и ЦСМП-Русе.

Припомняме, че първите пет високопроходими линейки бяха доставени в България в края на миналата година и разпределени в ЦСМП-Благоевград за нуждите на ФСМП-Банско, ЦСМП-Пазарджик за нуждите на ФСМП- Велинград, ЦСМП-Смолян за нуждите на ФСМП-Смолян, ЦСМП-София за нуждите на ФСМП-Самоков и ЦСМП-Шумен за нуждите на ФСМП- Върбица. Втората доставка на още 7 високопроходими линейки, бе изпълнена в началото на месеца. Тогава спешните автомобили бяха разпределени в следните ЦСМП: Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, София, Монтана, Благоевград за нуждите на ФСМП -Сандански и Смолян за нуждите на ФСМП-Мадан.

По проекта ще бъдат доставени още 21 линейки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).