Спешният център във Варна обновява напълно автопарка си до края на 2021 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:12 / 10.10.2019
1544
До края на 2021-ва година Центърът за спешна медицинска помощ във Варна трябва да обнови на 100% наличния автопарк. С пристигането на две нови линейки в началото на месеца, звеното е задоволило едва 27 процента от необходимостта си, обясни в интервю за Радио "Фокус“ – Варна директорът на ЦСМП д-р Мая Рашева.

По думите й, общо 6 нови линейки е получил Центърът за спешна медицинска помощ във Варна от април досега. Пет от специализираните автомобили са обикновени, а единият е с висока проходимост. Три от новите линейки ще се ползват от екипите във Варна, останалите са разпределени в общините Долни чифлик, Провадия и Дългопол. До края на 2021 година, по програма трябва да бъдат доставени още линейки, обясни още д-р Рашева.

Според нея ръководството се стреми да поддържа наличния парк технически. Иначе е необходимо 100 процентова подмяна на старите. Новите автомобили задоволяват 27 процента от необходимостта на спешната помощ във Варна и областта. "Останалите са с доста изминати километри, но освен поддържането им в задоволително състояние, няма друга алтернатива до пристигането на новите автомобили“, обясни д-р Рашева.

По думите й, засега Спешният център не страда от липса на кадри благодарение на това, че в града има Медицински университет и през есента, току що дипломиралите се медици проявяват желание да започнат работа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).