Спират шума от кръчмите във Варна след 23 часа?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
17:23 / 26.04.2012
4097
Промяна в Наредбата за реда за провеждане на търговската дейност на територията на община Варна поиска директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Божанка Георгиева.

В момента в текста на общинския нормативен акт е фиксирано работно време до 24 ч., а министерска наредба за шумовите показатели въвежда 3 времеви периода: дневен (от 7 до 19 ч.), вечерен (от 19 до 23 ч.) и нощен (от 23 до 7 ч.).

Несъответствието създава неудобства при интерпретацията на данните и организацията на измерванията в интервала между 23 и 24 ч., се посочва в писмо от РЗИ до кмета на Варна и председателя на ОбС. Любопитното е, че съответната наредба на здравното министерство е публикувана в Държавен вестник от 2006 г., но едва сега въпросът за противоречието й с общинския нормативен акт се поставя на дневен ред. Вчера съветниците от комисията по туризъм, търговия и рекламна дейност дадоха зелена светлина да се извършат корекции в местната наредба. Така в отговор на жалбите за шум от заведенията през летния сезон използването на озвучителна техника и жива музика на открито ще бъде забранено след 23 ч.

По настояване на Снежана Донева, която оглавява комисията по туризъм към ОбС, в общинската наредба ще трябва да се отрази и промяната в наименованията, по силата на която РИОКОЗ вече е РЗИ, а ДВСК - Агенцията по храните.

Източник: в. Черно море


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).