Спор под дъжда между привърженици и противници на колите в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:31 / 30.09.2013
4249
Привърженици и противници на тоталната забрана за достъп на коли в Морската градина се изправиха един срещу друг през двата почивни дни. Дори дъждът в неделя не спря представителите на няколко зелени организации и на хората, работещи в парка, да се срещнат и да спорят по въпроса какъв да е достъпът на автомобили. По-сериозно напрежение обаче имаше в събота, когато на бариерата на входа за коли на Делфинариума се събраха около 20 привърженици на тоталното спиране на колите и около два пъти повече засегнати от евентуалното налагане на тази мярка.

Дали ще има пълно вето върху влизането на коли в Морската градина зависи от решението на кмета Иван Портних. В изпълнение на предизборните си обещания той представи пред варненци проект за заповед, която допуска в парка само специализирани автомобили на институциите и доставчици, които да зареждат търговските обекти, но в много малък времеви прозорец. Срещу този вариант възразяват собствениците на имоти в м.Салтанат, някои от които живеят там целогодишно, както и работещите в търговските обекти, които за изградили паркинги.

До пререканията се стигна, след като няколко варненски зелени организации поканиха варненци на акция, обявена като "разходка на чист въздух". Своеобразният протест накара другата страна в спора за колите в парка също да излезе и да даде своята позиция.

Междувременно стана ясно, че дървена пейка, направена от доброволци, е била начупена от неизвестни вандали. Този факт допълнително изостри противопоставянето между привържениците и противниците на автомобилния достъп в Морската градина.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (4)

Още по темата (206):
29.09.2022 Без коли в Морската градина, вижте кога ще влезе в сила!
15.07.2022 Община Варна: Морската градина е държавна собственост, областният управител може да забрани движението на автомобили!
15.07.2022 Благомир Коцев: Не е в правомощията ми да издавам заповед за забрана на коли в Морската градина, това е фалшива новина!
15.07.2022 Сигнал: Областният управител забранява движението на автомобили и в Морската градина
09.02.2021 Терен от близо декар в Морската градина във Варна – продаден на частник
31.01.2021 Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).