Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спор за паркинга на Фестивалния скара съветници и администрация
Автор: Екип Varna24.bg 16:35 / 04.08.2014Коментари (0)623
Паркингът на Фестивналния и конгресен център предизвика смут по време на днешното заседание на постоянната комисия по "Собственост и стопанство".

На предишната сесия общинският съвет реши, че съоръжението е общинска собственост. Оказва се обаче, че не е точно така. Според общинската администрация само наземната част на паркинга е общинска, докато подземната е държавна.
Няма такъв случай в практиката, нали наземната част на паркинга е част от общото? Как така едното ще е общинско а другото държавно, попита съветникът Николай Недков.

От администрацията обясниха, че досега са правени два опита от страна на НДК, под чиято юрисдикция е Фестивалния комплекс, паркингът да бъде даден на институцията. И в двата случая кметът на Варна е отказвал деактуването на общинската собственост.

Областният управител Иван Великов от своя страна е оспорил решението на местния парламент, което прави паркинга до Фестивалния комплекс общински.

Съветниците днес не можаха да дадат категорично мнение чий всъщност е въпросният паркинг. Те пожелаха преди да препотвърдят решението си, с което дават съоръжението на "Общински паркинги и синя зона" да получат правно становище.

Някои от местните народни избраници изказаха мнение, че е възможно казусът с паркинга да доведе до завеждане на дела спрямо общината и общинския съвет.

По време на заседанието си съветниците дадоха помещение от 40 квадратни метра за нуждите на Административния съд във Варна. Имотът се намира в жилищен комплекс "Чайка".

Трябва да се търси сериозно решение на проблема с помещенията за съдилищата. Ние сега ще дадем на административния съд тези 40 квадрата, но те ще се напълнят с дела сигурно за половин година и после пак ще има нужда от нови пространства, алармира Пламен Начков.

Местните парламентаристи от комисиято по "Собственост и стопанство" одобриха провеждането на публичен търг с явно наддаване за два имота, които се намират между спортния комплекс и пазарчето в квартал "Младост".

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детски градини и ясли във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: