Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Според експерти само полицейско присъствие ще освободи варненските спирки
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 04.03.2015Коментари (1)1258
© "Народно дело"
Едно от предимствата на новите автобуси във Варна е, че подовете им са ниски и така е удобно дори и на трудно подвижните хора да се качват и слизат от тях. Естествено, за целта, транспортните средства трябва да могат да застанат близо до бордюра на тротоара. И тук се проявява един твърде стар и твърде сериозен проблем на градския транспорт във Варна. Масово спирките в града са блокирани от паркирани коли. В някои случаи това са къде законни, къде незаконни таксита, които дебнат клиенти, които или току-що са изтървали автобуса, или им е омръзнало да го чакат. В много случаи обаче не става въпрос за тази нелоялна конкуренция, срещу която периодично се правят кампанийни акции. Просто заради липсата на достатъчно паркинги твърде много шофьори гледат на спирките като на някаква зона за свободно краткотрайно паркиране. Резултатът е, че когато автобусът пристигне, той няма никакъв достъп до "джоба" на спирката. Пътниците се провират между нагло наредените коли, за да се качат, а ниските бордове всъщност в тази ситуация вече не изглеждат толкова достъпни за хората с двигателни увреждания.

Ситуацията няма как да се промени, без да се промени манталитетът на шофьорите, коментира по този повод Максим Тодоров, шеф на общинския превозвач "Градски транспорт". Той призна, че проблемът с недостъпните спирки е много сериозен и добави, че общината и фирмата отдавна са започнали да търсят решението му. Засега обаче за него има само един вариант - полицейско присъствие.

"Най-неприятното е, че повечето шофьори, които блокират спирките, са или някъде наоколо, или си стоят в колите. Седи и човекът в колата, яде си баничка и няма никакво намерение да се премести, дори да дойде автобус", коментира Максим Тодоров. Единствената ефикасна мярка срещу такова нахално поведение е да се появят униформени полицаи. Тогава пространствата на спирките бързо се изпразват, но половин час по-късно колите са отново там. Ако пък някой зареже колата си, може да се стигне и до викане на "паяк", но това се прилага като краен вариант.

Община Варна и "Градски транспорт" обаче продължават да търсят решение. В момента се обсъждат нови мерки за удобството на качващите се и слизащи пътници. Какво точно ще е решението, още е рано да се каже. Отскоро обаче и служителите на Общинска полиция могат да контролират паркирането във Варна, което трябва да помогне. За съжаление и с това подкрепление униформените не са достатъчно, за да стоят постоянно по спирките.

Източник: "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
а къде е общинска полиция,за такива наглеци само глоби,глоби и пак глоби,какви пари ще се съберат,не е истина
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: