Sprite Urban Fest събира край морето най-добрите по брейк, бийтбокс, паркур, скейт и графити

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:20 / 04.08.2017
2213
Варна и Бургас ще бъдат първите спирки на тазгодишното издание на Sprite Urban Fest 2017, което ще се проведе под мотото Born To Be FREEsh. 

Събота, 5 август, Морската градина на Бургас ще стане домакин на графити работилница, демонстрации по паркур, брейкденс, скейт трикове и то под звуците на бийтбокс торнадото Skiller. Още на следващия ден, 6 август, графити артистите KONTE, RUST2, MODE, JAHONE и TASK ще демонстрират на варненци на какво са способни с флакон в ръка. 

Морската градина във Варна ще стане сцена за брейк мастърите от Electric Force, а момчетата от FreeRun Bulgaria ще предизвикат всички желаещи да преборят гравитацията с паркур работилницата си. Скейтърите от 5High skate park ще покажат най-доброто от триковете си, а Skiller и Jahmmi Youth ще изпълнят на живо новото си парче Champion Sound. За доброто настроение на всички посетители ще има грижата и DJ Akasha. Началото на събитията е точно в 16:00 ч. Следващата спирка на Sprite Urban Fest ще бъде Пловдив, 2 септември, а големият финал ще бъде на 9 септември в София. 

През 2015 г., ежегодният фестивал на графити артистите в България - Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин, младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация. 

През 2017 година, Sprite подава ръка и на останалите градски изкуства и спортове, и се ражда естественото продължение - Sprite Urban Fest. За първи път тази година, SUF излиза извън рамките на столицата и освен в София, се провежда и в Бургас, Варна и Пловдив.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).