Сравнение: Варненските студенти учат в по-добра база от италианските

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
13:20 / 02.04.2018
3377
Екип от преподаватели на Икономическия университет във Варна беше на посещение в италианския университет "Алдо Моро“ в Бари. За впечатлението си от посещението за Varna24.bg сподели проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара и декан на факултет "Управление" в ИУ-Варна. 

"Това е един от големите университети в Италия, в него учат 60 000 студенти. Ние изнесохме лекции пред студенти на факултет "Управление и икономика“. Ако трябва да правим сравнение между двата ВУЗ-а, италианския е много по-голям от нашия, но ние ги превъзхождаме по материална база. Условията тук при нас са много по-добри, по-комфортни, по-иновативни. Нашите зали са по-уютни, оборудвани са с по-съвременна техника. Това, в което те ни превъзхождат е дегитализацията при обучението на студентите. Ние работим с много хартия. Там всеки студент има електронна карта, в която се съхранява цялата информация. По отношение на провеждането на занятията, тук мои колеги се справят на по-добро ниво.

А иначе посрещането беше изключително гостоприемно и топло. Искам да благодаря на бившия декан на Факултета по "Икономика и мениджмънт“ проф. Виторио Дел Ати, както и на настоящия декан на същия факултет проф. Джовани Лагоя за посрещането и предоставената информация. Благодарности искам да изразя и на проф. Теодоро Галучи за изключителното гостоприемство. Той ни показа всички структурни звена на университета и организира занятията пред италианските студенти. Университета е основан през 1925 година и е с 5 години по-млад от нашия.

Алдо Моро, на когото е кръстен университета, е бил преподавател там и е бил застрелян. ВУЗ-ът има три филиала. Центърът е в Бари, има филиал в Бриндези и Тарано. Имат изнесен филиал и в Албания. ", разказа проф. Маринов.

Той отбеляза, че след 40 години битка, утре най-после се открива новата сграда на Колежа по туризъм във Варна. Това според него е още едно доказателство за това, че ИУ-Варна набляга на добрата материална база и ролята й в учебния процес.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).