Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сриват до основи поделението във "Владиславово", вдигат нов жилищен комплекс
Автор: Пламена Николова 09:40 / 23.11.2016Коментари (10)19682
Нов жилищен комплекс трябва да бъде изграден на мястото на старото военно подоление до магазин "Алати" във Владиславово, като реално процедурата може да стартира през лятото на 2017 г.", каза за Varna24.bg областният управител на Варна Стоян Пасев

Само една от постройките, останали в наследство, ще бъде запазена, тъй като има нужните показатели. Всички останали ще бъдат сринати до земята и на тяхно място ще бъдат построени нови жилищни кооперации. Много е вероятно предвид огромната площ, там да изникне нова детска градина и обслужващ търговски комплекс, допълни Пасев.
  
"Държавата прехвърли на Варна бившите военни поделения, разположени върху 54 декара в местност "Планова". Разговаряхме доста с военния министър в оставка Николай Ненчев, тъй като поделението първоначално беше обявено за продан. Цената, на която беше заприходено в баланса на министерството на отбраната беше 13,5 млн.лв. Тя се оказа непосилна за инвеститорите. Цената беше завишена заради наличието на няколко сгради на груб строеж. Впоследствие се оказа, че те са негодни за довършване в този си вид. По-ниската, триетажна постройка, може да влезе в употреба веднага, тъй като там според конструктивното становище, което излезе, сградата става за довършване. Останалите сгради на по 5-6 етажа според експертизата са негодни и трябва да бъдат съборени", обясни областния управител.

За настоящия имот бившето Министерство на отбраната още при предни правителства е изготвило на идейна фаза проект за жилищно строителство. Проектът е минал няколко съгласовки, но така и не е издадено разрешение за строеж. Общата жилищна площ на обекта е 16 000 кв.м, което е приблизително за коооперация със 7 входа.

"Идеята е, тъй като Жилфонд е изчерпан, а има много нуждаещи се бездомни варненци, да се построят жилища за обезщетение на общината с ведомствени апартаменти. Процедурата приключи преди около 15 дни и общината беше въведена във владение. Вече местната администрация може да борави с парцела по начин, по който намери за добре. Важен е и фактът, че всички поделения, които общината получи, са с изгредан инфраструктура, т.е. с прекарани ток, вода, канализация, което е голям плюс, тъй като няма да се инвестира в тази насока", допълни Стоян Пасев.

Тепърва местната управа ще реши как точно ще бъде организирана процедурата по изграждането на новия комплекс. Според областния управител има няколко варианта. Първия е публично-частно партньорство, втория е терена да бъде разбит на парцели и по отделно да се мисли за всеки от тях, а третият със собствени средства или с пари по европесйки програми, общината сама да изгради новото жилищно строителство.

Предвид настоящата политическа ситуация Стоян Пасев уточни: "Проблемът е дотолкова, че временното правителство и служебният кабинет не може да управлява европейските средства. Това ще отложи нещата с около пет месеца. Три до провеждането на парламентарните избори и формиране на ново правителство и още поне два докато новото правителство се стикова и се задейства. Това на практика означава, че през лятото на 2017 г. Варна може да започне изграждането на нов жилищен комплекс на мястото на старите казарми във "Владиславово". Така или иначе европейските програми са отворени и Община Варна може да започне да проектира", допълни областния управител.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Valentin Vekov 1
премахни филтъра

0
 
 
Това беше поделение като база зо образец.Баща ми преди години работеше там.Имаше културен дом и кино салон с мека мебел като във ФК.Огромна сцена ,която ако не го бяха оставили да се руши и разграбва можеше да се ползва и до днес! Дано това което се направи там да е за доброто на всички в този район, а не да се"налапат"поредните "намазани" тарикати.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: