Срути се подпорна стена по алея в Морската градина, водеща към плажа

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
16:39 / 31.10.2016
3818
Подпорната стена по алеята, която свързва Морската градина от входа и под Казиното с Крайбрежната алея е срутена, видя репортер на Varna24.bg.

Камъни и пръст са затрупали част от пътя, като мястото е оградено символично със сигнална лента. 

Подпорните стени на много места по алеята са уязвимо място за ерозията и свлачищните процеси. 

В началото на годината по данни на МРРБ стана известно, че 50 свлачища на територията на областта са активни и периодично активни. 

22 от свлачищата се намират в Община Варна, 14 - в Община Аксаково, 10 - в Община Бяла, 3 - в Община Долни Чифлик и 1 в Община Дългопол.

На активните свлачища се извършва периодичен мониторинг, дават се конкретни предписания на общините. За най-рисковите от тях са възложени инженерно-геоложки проучвания, извършени са режимни изследвания и измервания на контролно-измервателна система, изградена е или предстои да бъде изградена контролно-измервателна система с оглед точно определяне динамиката на процесите, тяхната дълбочина и площ.

В Морската градина във Варна към края на миналата година са регистрирани 5 свлачища. Свлачището по крайбрежния склон над буна 103 в Приморски парк е обследвано от "Геозащита" ЕООД - Варна. 

Препоръчано е да се потърсят финансови средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Не е ясно дали скоро държавата в лицето на областна администрация ще вземе мерки за укрепването на локалния участък по алеята и дали с влошаването на времето рискът от пълно срутване на подпорната стена не се увеличава. 


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).