Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стана ясно какво затруднява сметосъбирането във Варна и колко глоби са наложени
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 06.08.2021Коментари (2)3239
©
Заради слабости в работата на фирмата, с която е сключен договор за сметопочистване и сметоизвозване на територията на община Варна, за периода 6 юли – 5 август са били съставени 141 констативни протоколи за установени нередности и са наложени санкции за 117 495 лева, посочват от Община Варна.

Днес беше представена актуална информация за сметопочистването във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Ето какво коментира зам.- кметът по сигурността Тодор Иванов: 

"Поводът за тази пресконференция или брифинг е създалата се ситуация със сметопочистването и сметоизвозването в град Варна. Общинската администрация представя пред медиите, за да бъде запознато обществото с проблема, с единствената цел да спрат спекулациите, които през последните седмици нагнетиха неверни данни в публичното пространство и искаме това да спре! Да, проблем със сметоизвозването и сметопочистването има през последните две,три седмици и то се забелязва от всички граждани. Получавали сме много сигнали на които сме реагирали според възможностите и поради това, че идва този момент когато не всичко е решено като проблем по тази тема, ние решихме да дадем тази пресконференция. Повече информация ще бъде предоставена от Директор на дирекция Екология и опазване на околната среда Тодор Колев и Представител на фирмата ЗМБГ Лилия Христова."

"На практика най-важния приоритет на дирекцията е чистотата, независимо, че има и ред други неща, които също са толкова важни но не са видими. Най-видима е чистотата, хората искат да е чисто. Има няколко неща, които трябва да обобщим преди да дадем крайната оценка. Това са: ангажираността на общинската администрация в тази дейност, техническата обезпеченост и организационната обезпеченост. За голямо съжаление имаме технически проблеми с машините последните 2 седмици. Няма техника, която да не се поврежда. Междувременно когато този проблем се създаде, от наша страна бяха предприети действия с фирмата, която спечели обществената поръчка  и са водени разговори. В резултат преди 2 дни бяха доставени 7 преси с шофьори от София и група механици. Може би забелязвате леко подобрение от вчера. От утре организираме миене на няколко места във Варна както и на улиците в града. Надявам се въпроса да бъде преодолян до края на другата седмица", коментира Тодор Колев.

"На въпроса "Колко автомобила чистят града“ отговора е, че автомобилите са 23 и 6-7 от тях дефектираха. Сега имаме нови 7, които пристигнаха от София, имаме 5 човека персонал, който пристигна допълнително също от София. Искам да обясня за случващото, че както знаете е пандемия, доставките на части стават по-трудно и имаше доставчици, които не работиха доста дълго време и това забави доставката на части. Проблемът е, че се смесва общия отпадък, като например се изхвърлят динени кори, и няма как камионите да не текат. Колкото сме виновни ние като хора, които чистим града, толкова са виновни и всички граждани. Гражданите хвърлят всичко в контейнерите включително и едрогабаритно. Имаме съд, който е пълен с едрогабаритно и ние не можем да го мръднем, пълен е със строително. Нямаме такава техника, скъсахме няколко маркуча на единия камион от който започна да хвърчи масло. В другите страни гражданите си купуват контейнер и си изхвърлят едрогабаритния боклук там. Предвижда се също поставяне на нови кошчета в града", допълни Лилия Христова

Повече информация вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.08.2021 г.
0
 
 
90 милиона за 5 години А приказките като на дернек.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Специализирани полицейски операции в страната
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: