Старейшините "за" зарядните станции за електромобили в "синята зона"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:39 / 28.06.2018
4172
Зарядните станции за електрически автомобили, които ще влязат в новата "синя зона“ на Варна, също бяха в дневния ред на заседанието на ОбС. Съветниците дадоха съгласието си да се предостави право на безвъзмездно монтиране на 12 станции върху общински имоти в полза на ОП "Общински паркинги и синя зона“.

Решено бе Община Варна да предприеме действия за получаване от държавата на манастирския комплекс в местността "Караач теке“ за срок от 10 години. Местната администрация планира да превърне културната ценност с национално значение в атрактивна туристическа дестинация. По идея на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и кмета на града Иван Портних се подготвя проект за реставрация на светата обител и за включването й в поклонически маршрут.

Съветниците дадоха също съгласието си общинското дружество "Ученическо и столово хранене“ временно да поеме приготвянето на храна за детските ясли и кухни. Тази услуга се доставя от ОП "Комплекс за детско хранене“, но заради неколкократно спиране и обжалване на обществена поръчка се налага услугата да бъде възложена на "УСХ – Варна“.

Общинският съвет гласува и промени в общинската наредба за местните такси и цени на услуги, съгласно които собствениците на ловни кучета във Варна вече ще плащат годишна такса. Освободени от плащане ще бъдат стопаните на кучета, които придружават или охраняват селскостопански животни, отглеждани в регистриран животновъден обект.Годишната такса е в размер на 24 лв. За кучета, постоянно пребиваващи в населените места извън Варна – кметства Тополи, Каменар, Казашко, Константиново, Звездица, се заплаща 50 %, или 12 лв.

Виж коментарите (0)

Още по темата (227):
30.11.2023 Вижте къде в центъра на Варна се отвориха нови паркоместа
28.11.2023 Подновяват маркировката за Синя зона в центъра на Варна
14.03.2023 Противоречи ли Синята зона във Варна на Закон? Преценете сами
22.07.2022 Въведоха възможност за целодневно паркиране в "синята зона" във Варна
01.07.2022 Новото работно време на "синята зона" във Варна влиза в сила от днес!
28.06.2022 Обмислят как да спрат злоупотребата с инвалидни карти за паркиране в "синята" зона на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).