Стартира "Младежка доброволческа служба" 2017

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:01 / 17.05.2017
1592
Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст между 16 и 29 години за полагане на доброволчески труд в местни неправителствени организации и институции в следните сфери: екология; изкуство; култура; опазване на историческото наследство; спорт и туризъм; медийно обслужване; социални дейности и др.

Регистрираните в Младежката доброволческа служба ще бъдат ангажирани за период от един до два месеца през лятото в неправителствена организация, съобразно заявените предварително интереси. Те ще са ангажирани от 4 до 6 часа на ден, 5 дни седмично. Доброволците получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд.

Организация-домакин може да бъде всяка организация, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Тя заявява писмено, попълвайки формуляр за кандидатстване, необходимостта от доброволец/-ци/ и описва подробно дейностите, които доброволецът ще извършва по време на стажа си в нейната структура, както и информация за това как ще бъде организиран престоя му там.

Заявилите желание да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство, медийното обслужване и други, ще имат възможност в рамките на 2 до 4 седмици, по 4 часа на ден, през летните месеци да трупат професионален опит в избрана от тях институции без да получават средства за дневни разходи.

Крайният срок за подаване на заявления е 30-ти май. Формуляри на доброволци се приемат на адрес: гр. Варна 9002, бул. "Цар Освободител" № 27, база "Младежки дом", ет.2 стая 14 или на e-mail: varnanamladite@gmail.com.

Заявления на организации, желаещи да ползват доброволчески труд се подават в деловодството на Община Варна също до 30-ти май.

На 7-ми юни, сряда, от 17:30 часа в концертна зала на база "Младежки дом" ще се проведе среща между доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределяне на доброволците по дейности. Наредба за условията и реда за включване в Младежка доброволческа служба и формуляри за кандидатстване може да изтеглите от www.varnanamladite.com.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).