Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стартира VII-та международна лятна квалификационна школа в Свободния
Автор: Екип Varna24.bg 10:57 / 07.08.2015Коментари (0)962
© Impact Press Group
Седмата международна лятна квалификационна школа за съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд стартира на 17 август 2015 г. във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". 

Събитието се провежда в рамките на международен проект на университета с фонд "Русский мир". За седма поредна година фондът подкрепя усилията на Варненския свободен университет, насочени към повишаване на методическата подготовка на младите хора на прага на тяхната професионална реализация като учители по руски език.

Това значимо събитие в календара на научните форуми на града се провежда с подкрепата на Община Варна, Генералното консулство на Руската Федерация във Варна, Руския културно-информационен център в София, Международната асоциация на преподавателите по рускиезик и литература (МАПРЯЛ), Българската национална мрежа на преподавателите по руски език и култура и Националното издателство за образование и наука "Аз Буки" към Министерството на образованието на Република България.
Традиционно интересът на младите хора към форума е голям. Тази година в Лятната квалификационна школа ще се включат представители на 11 университета от Русия, Сърбия, Беларус, Румъния, Латвия, Киргизстан, Полша и България. В рамките на пет дни Варненският свободен университет се превръща в средище на руския език и култура за студенти и преподаватели от Европа и Азия.

Акцент в програмата Седмата международна лятна квалификационна школа са съвременните методи и технологии в обучението по руски език и личностно ориентираният подход. В нея са предвидени лекции, кръгли маси и майсторски класове с участието на преподаватели от Института за руски език и култура на Санкт-Петербургския държавен университет, Руския държавен педагогически университет "Александър Херцен", както и известни български специалисти.

За своето седемгодишно съществуване форумът е доказал своите предимства като единствената методическа школа в Европа за млади филолози, която предлага актуална научна програма, насочена към прилагането на съвременните педагогически технологии в обучението по руски език. Общо 340 са сертифицираните участници, от тях 180 са чуждестранни.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: