Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стартира изграждането на модерен спортен комплекс на ул. "Студентска"
Автор: Пламена Николова 13:36 / 27.05.2019Коментари (3)8258
Днес официално бе даден старт на изграждането на нов спортен комплекс на ул. "Студентска", където ще се обособи зона за отдих с многофункционални спортни площадки, предаде репортер на Varna24.bg.

Стойността на инвестицията е над 2 млн.лв. и се очаква до есента комплексът да е готов. 

Кметът на Варна Иван Портних даде символичен старт на строителните дейности и заяви:

"Минаха изборите, да не кажат, че е предизборно, затова днес започваме така, както бяхме поели ангажимент към живущите наоколо, към хората, които искат активно да спортуват. Продължаваме изграждането на спортни бази. Тук ще бъде изграден един прекрасен спортен комплекс, така, както започнахме в район "Вл. Варненчик", а до дни се надявам да започнем и във Виница, където хората очакват едно подобно спортно съоръжение", каза кметът. 

Зам.-кметът Христо Иванов го допълни с информацията, че новият спортен комплекс ще включва футболно игрище, волейболно и баскетболно игрище и съблекалня. Към комплекса ще бъде изграден и паркинг, който ще може да се използва съвместно с училище "Черноризец Храбър", където също беше изградена спортна площадка. 

"Като говорим за спортни игрища в училищата, сега вървят процедурите и до края на месец юни имам уверението, че ще сме започнали изграждането на спортните игрища в 18 училища. Идеята е да ги направим през летния период, за да може да се ползват по времето на учебния процес от децата, а извън учебния процес така, както го виждате в тези 10 училища, които вече направихме, да се ползват от живеещите наоколо и събота и неделя. Аз съм израснал в училищния двор и зная, че това  е начинът младите да могат да използват тази база.

Училищата са пръснати в обхвата на целия град, с други думи, по този начин създаваме допълнителна спортна база във всеки един от районите. Знаете, че ги осветихме вечер, защото имаше постоянно проблеми с клошари, маргинални елементи, наркомани, а сега можете да минете да видите вечер как там активно спортуват хората. Там младите от района се социализират, защото е приятно, спокойно с видео наблюдение и охрана и до 24 часа тези училищни дворове са на разположение на всички.

На 25 май имахме един прекрасен спортен празник в обхвата на целия град, който доказа, че Варна е достоен носител на титлата "Европейски град на спорта", като започнем от детските градини, където дечица, родители и учители се включиха заедно, като минем през всички спортни школи, което беше удоволствие. Поклон към треньорите, които полагат голям труд. В същия ден в Морската градина се реализираха инициативите "Варна играе", "Най-сладкият ден", регатата "Varna Channel Cup" и т.н.

Това само ни доказва за пореден път, че инвестициите в най-малките варненци, инвестициите в образование и образователна инфраструктура, спорт, спортна инфраструктура, култура, това са най-правилните инвестиции, които аз съм убеден са с една сериозна възвращаемост във времето.", каза Иван Портних

Кметът успокои живеещите в близост до новия комплекс, които до сега са използвали поляната за разходка на домашните си любимци, че в непосредствена близост ще бъде изградена и площадка за кучета. 

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.11.2019 г.
0
 
 
Всички улици в кварталите са изпотрошени тротоари,разбит асвалт 20 години нищо не е правено,а калта е навсякъде oсобено след дъжд.Какъв европейски град,кой го класира.Къде са тревните площи,зеленината на града красивите кашпи и цветя.За това само може да се мечтае.Много занемарен и мръсен е квартал Левски,тази кметица не умее да управлява и да изисква от бизнеса ред и чистота.
Aнонимен
на 28.05.2019 г.
0
 
 
Колко ли пари ще отидат на вятъра и тук -уж няма подвижни пясъци - ама да видим къде ще потънат .
Aнонимен
на 28.05.2019 г.
0
 
 
Кмете пооправи улиците в цветния квартал, че са заприличали на лунни пътеки. Язък, че кметицата живее в близост до училището и яслата особено там пък сме все едно на село - кал до ушите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1613) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: