Стартира прием на ученици за безплатни ИТ обучения във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:09 / 01.09.2020
2628
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес, че стартира приема за учебната 2020 - 2021 година в 110 школи в 33 града в България.

Деца и младежи в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в безплатни школи по дигитални науки и програмиране във Варна. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 11 октомври и не изисква предишни ИТ познания.

Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците могат да вземат участие в една от двете интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси.

Програмите във Варна се реализират в сътрудничество с Innovator Coworking Space, МГ "Д-р Петър Берон“ и подкрепата на Фондация "Америка за България“ и Пресиян Каракостов.

"За да растат подготвени в контекста на съвременния технологичен свят, учениците трябва да усвоят ключови дигитални умения, които ще ги направят успешни сега и за в бъдеще. Пандемията и преминаването на цялата образователна система онлайн през изминалата учебна година само ускориха тази тенденция. Затова сега разширяваме значително мащаба на Училищна Телерик Академия – ще присъстваме за първи път в 33 града, обхващайки 75% от областите в България. Така целим да осигурим достъп на все повече деца от различни населени места до безплатно, модерно ИТ обучение“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Обучение за 8-12 клас С практическа насоченост и модерна програма, обучението "Дигитални науки“ подпомага кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация. Те разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Обучение за 4-7 клас Интерактивната програма "Алгоритмично програмиране“ се преподава на разбираем за децата език, развива логическото мислене, креативността и дигиталните им умения. Те усвояват задълбочени познания по програмиране и се подготвят за състезания по информатика.

Повече информация за програмите и приемът в тях може да получите по време на безплатния уебинар на Училищна Телерик Академия на 10 септември от 18:30 ч.

Кандидатстване и входен изпит. От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците в 8-12 и 4-7 клас могат да кандидатстват през сайта и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври.

Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 мин.

Интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални умения. 

Придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас - ИТ. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook facebook.com/TelerikAcademySchool.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).