Стартира проект "Национална EURES мрежа"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:00 / 26.08.2016
861
Агенция по заетостта, в качеството си на конкретен бенефициент, стартира изпълнението на проект BG05M9OP001-1.009-0001 "Национална EURES мрежа" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020. Проектът е на стойност 5 249 999,00 лв. и се изпълнява на територията на Европейския съюз. Периодът на изпълнение е 30 месеца, считано от 27.06.2016г. 

С Проекта се цели осигуряване на възможности за предоставяне на посреднически услуги на по-голям брой търсещи работа лица и работодатели, включително за мотивиране завръщането на висококвалифицираните български работници обратно в страната и за привличане на работна ръка от страните членки на Европейския съюз.

Реализацията му ще предостави възможност за регулярен анализ на географската и професионална мобилност като се проучват нагласите на търсещите работа, работодателите, както и на тяхната удовлетвореност от услугите, предоставяни от Агенцията по заетостта и партньорите на EURES. 

Заложените дейности в Проекта целят да се улесни търсенето на работа и наемането на работна ръка в/от други страни от Европейския съюз. Предвидено е осигуряването и поддръжката на различни комуникационни и информационни канали. С цел директно срещане на търсещите работа лица и работодателите ще се организират информационни събития, трудови борси и дни на кариерата в България и в останалите страни от мрежата EURES. За улесняване наемането на работа на търсещите работа лица и по-бързото адаптиране в чужда културна среща ще се провеждат езикови курсове, интеграционни обучения и др.

Активното сътрудничество между членовете и партньорите от европейската мрежа на службите по заетост EURES чрез обмяната на информация за свободни работни места и кандидатури за работа, има за цел да стимулира мобилността на трудовия пазар в Европа. Проектът "Национална EURES мрежа" ще допринесе за увеличаване обхвата и подобряване достъпа и качеството на предоставяните услуги за транснационална мобилност. Чрез него ще се подпомогне изграждането на нова структура на националната EURES мрежа и ще се създадат и поддържат системи на планиране, мониторинг и оценка на дейностите при предоставянето на EURES услугите. Проектът ще подпомогне осъществянето на дейностите за разширяване на партньорството между институциите/организациите на пазара на труда и ще даде възможност за създаване на технически инфраструктури за обмен на данни между EURES партньорите и европейския портал и актуализиране на българския EURES портал http://eures.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).