Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стартира първата сесия за набиране на проектни предложения по общинския фонд "Култура“
Автор: Пламена Николова 14:24 / 07.01.2020Коментари (0)1975
©
Първата сесия за набиране на проектни предложения по общинския фонд "Култура“ ще бъде отворена утре – 8 януари 2020 г. , съобщиха от пресслужбата на Общинския съвет във Варна.

Кандидатите за финансиране ще могат да подадат документите си по електронен път до 31 януари, а окончателните резултати ще бъдат обявени до 28 февруари 2020 г. Това беше съобщено на днешното заседание на ПК "Култура и духовно развитие“ към Общински съвет – Варна, на което бяха одобрени насоките за кандидатстване. И през тази година ще бъдат финансирани проекти по четири направления: "Фестивали и конкурси", "Творчески проекти", "Национално и международно сътрудничество" и "Публики". С приоритет ще са проектите, които представляват интерес за младата публика.

През 2019 г. чрез фонд "Култура“ са отпуснати средства на общо 129 проектни предложения в различни сфери на културата и изкуството. Финансираните и реализираните проекти са успешни и се радват на положителна оценка от страна на публиката, сочи мониторинговият доклад на проектите, финансирани по Фонда.

"В рамките на първата сесия са подпомогнати 60 проекта, а на втората – 69, като най-голям брой от тях са в различните направления "Фестивали и конкурси“. Основен дял от проектните предложения са насочени към хората в активна възраст (78%). 16% са ориентирани към младежи между 13 и 25 години и едва 6% – основно към деца“, каза директорът на дирекция "Култура и духовно развитие" в Община Варна Антония Йовчева, която представи доклада пред съветниците.

Събитията, които се организират традиционно, през 2019 г. регистрират изключителен ръст в посещаемостта. Част от организаторите са успели през годините да превърнат инициативите в мащабни събития и тази тенденция се запазва. Реакциите на публиката са изключително позитивни – средната оценка се е повишила в сравнение с предходната година и възлиза на 4,55 от максимална 5. Наблюдава се спад в регистрираните негативни реакции. Това показва одобрението на варненската публика към реализираните проекти и затвърждава самооценката на бенефициентите, се посочва още в доклада.

Анализът на посетителите сочи, че основният дял са жители на Варна (93%). Спрямо предходните периоди се запазва тенденция за спад на посещаемостта от гости на града. През 2019г. основен канал за информиране остава комуникацията от уста на уста в лицето на семейство, приятели и други достъпни контактни аудитории за посетителя. На второ място след него се подреждат електронните източници на информация – Фейсбук  (официална страница на организатор/събитие, споделени постинги, новини) и други информационни уебсайтове.

Като слабост се отчита липсата на обратна връзка от публиката. През миналата година нито един от бенефициентите не е разработил анкета, едва 9% са използвали интервюта. Наблюдава се ръст в броя на организаторите, които не използват никакъв метод за събиране на обратна връзка– 33%. Останалите 58% от бенефициентите посочват, че разчитат на коментари на посетители в социални мрежи и на медийния отзвук. "Смятаме, че събирането на обратна връзка от публиката трябва да бъде задължителен елемент при отчета на бенефициентите. Тази информация е ценна и за самите организатори, тъй като е ориентир за силните и слабите страни на проектите и дава насоки за бъдещото им  развитие“, допълни Антония Йовчева.

Според доклада отзивите на бенефициентите по отношение на съвместната работа с фонд “Култура" са положителни. Организаторите отново изказват благодарност за подкрепата, дават високи оценки за работата, коректни отношения, професионализъм и добра комуникация с екипа на Фонда и на Общината.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: