Стартира ремонт на две варненски гимназии, местят над 1800 ученици

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
15:25 / 06.02.2018
9793
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Антон Страшимиров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Стоян Михайловски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГИ"Д-р Иван Богоров":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГГСД "Н. Хайтов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Две варненски гимназии ще бъдат ремонтирани с проект на стойност близо 2,8 млн.лв. Това са ПГГСД "Н.Хайтов" и ПГИ "Д-р И.Богоров", предаде репортер на Varna24.bg.

Ремонтните работи трябва да приключат до 16 юни 2019 г. и засягат общо 1806 ученици.

Създадена е организация за преместване по време на ремонтните дейности на учениците от ПГИ "Д-р Иван Богоров" и ОУ "Антон Страшимиров", които ползват обща база. Децата от гимназията по икономика ще се обучават в сградата на ОУ "Стоян Михайловски", а тези от ОУ "Антон Страшимиров" - в ОУ "Н.Й.Вапцаров" и СУ "Неофит Бозвели".

Учениците от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване не се налага да бъдат премествани по време на ремонта, тъй като той ще се извършва по корпуси.

Това, което предстои да се случи в гимназията по дърбообработване е саниране чрез топлоизолиране и подмяна на старите дограми, врати и прозорци. Ще бъде направен ремонт на отделни нарушени елементи от сградата и двора. Частично ще бъде преустроена част от първия етаж на учебно-производствения корпус чрез изграждане на нови кабинетни и работилници за създаване на съвременен център за придобиване на професионална квалификация. Ще бъде осигурена достъпна среда и пожарна безопасност.

В гимназията по икономика ще бъде също сменена топлоизолацията на сградата, ще бъде изграден асансьор, рампа и платформа за хора в неравностойно положение. Ще има подмяна на дограмата, ще бъдат пребоядисани стените и таваните, обновен паркета, ще се подменят врати. Предстои да бъдат модернизирани спортните площадки, дворното и площадно пространство ще бъде осъвременено, ще има градинско оборудване. 

И в двете училища ще има ремонт на класните стаи, във физкултурните салони, коридорите, в тоалетните. 

Продължителността на проекта "Подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура" на двете училища е 30 месеца. 

Общата сума за реализирането на проекта е 2, 799 млн.лв., като 2 379 984 лв. са средства, осигурени от европроект, а 419 997 лв. е националното финансиране.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).