Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стартира състезанието Най-добър млад шофьор на България
Автор: Пламена Николова 14:07 / 04.03.2020Коментари (0)1096
©
Третото издание на кампанията Най-добър млад шофьор на България стартира днес. Участие в кампанията могат да вземат шофьори на възраст между 18 и 26 години с до 5 години стаж без съставени актове за нарушения. Старт на състезанието даде председателят на СБА инж. Емил Панчев на брифинг днес.

В събитието взеха участие още главен комисар Христо Терзийски - директор на ГД "Национална полиция“, Росен Рапчев от ДА "Безопасност на движението по пътищата“, Кристиан Димитров – директор дирекция "Спорт“ към Община Варна, д-р Живка Димитров – представител на БЧК и Екатерина Стратиева – трикратен шампион от Европейския рали шампионат.

"Към момента смело можем да отчетем, че Най-добър млад шофьор е единствената кампания в България, която комуникира директно с най-рисковите водачи по пътищата ни и работи активно за това да промени нагласите към шофирането“, коментира председателят на СБА.

"МВР е органът, който прилага Закона за движение по пътищата в репресивната му част, но за нас е много важна и тази кампания, която помага за превенцията на пътно-транспортните произшествия и затова с всичките си ресурси подкрепяме инициативата на Съюза на българските автомобилисти“, коментира от своя страна главен комисар Христо Терзийски.

"Щастливи сме, че тази година кампанията ще се проведе под егидата на Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата. Както знаем от данните на Световната здравна организация при младежите от 15 до 29 години се отчита най-голяма смъртност в Европа при участие в пътни инциденти. По данните на МВР за миналата година повече от 11% от пътните произшествия са настъпили с участието на водач с до 2 години стаж зад волана. Това ни насочва към обучението на шофьорите като основен фактор за пътната безопасност“, заяви Росен Рапчев.

Информация за елементите на състезанието даде Екатерина Стратиева. Първата част от състезанието е онлайн тест. Всеки участник има право да реши теста само веднъж, така че участниците трябва да се подготвят добре, да си припомнят правилата и да се концентрират.

20-те справили се най-добре с теста, които отговарят на всички условия за участие, ще бъдат поканени на финалното събитие в град Варна. Там ще преминат през 5 различни изпитания – майсторско управление на автомобил, преминаване през трасе с изкуствени препятствия, смяна на автомобилна гума, събиране на медицински комплект за оказване на първа помощ и оказване на първа помощ на пострадал при ПТП.

Всички желаещи да вземат участие в кампанията трябва да се регистрират на mladshofior.bg и да решат теста в срок до 13 април тази година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: