Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стартира третият етап от ремонта на централна част на Провадия
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 05.09.2023Коментари (0)544
©
Стартира изпълнението на обект "Ремонт и обновяване на централна градска част на град Провадия - етап III“, научи Varna24.bg от Общината. Проектното решение има за цел създаване на завършена среда, осигуряваща удобни пешеходни комуникации в централната част на гр. Провадия.

В западната част на ул. "Иван Вазов“ се предвижда изграждането на автомобилен подход за достъп до съществуващи гаражи в УПИ II и УПИ VII, кв. 44. Подходът ще бъде изпълнен с асфалтова настилка, кантирана с пътни бордюри. В югоизточната част на територията, включена в този етап ще бъде оформена рампа с цел създаване на достъпна среда.

Зелените площи около дървета по продължение на ул. "Иван Вазов“ ще бъдат разширени, тъй като съществуващата растителност е представена от едроразмерни широколистни видове, а именно липа, чинар, копривка и др. Ще бъде рехабилитирана асфалтовата настилка по ул. "Венелин“, а паркингът разположен северно от нея ще бъде изпълнен с нова асфалтова настилка.

Контурите на зелените площи оформящи зона за отдих северно от ул. "Венелин“ ще бъдат променени. Ще бъде реновирана и фонтанката разположена в тази част от разработката. Новопроектираната композиция на настилките запазва геометричния стил на пространствата, като подчертава основната ос на движение и продължава вече изпълнените в предишните етапи настилки. За целта ще бъдат използвани бетонови плочи в два размера 30/30 см и 30/60см в три нюанса на сивото. Дебелината на плочите е 8 см. В източната част на ул. "Георги Димитров“ ще бъде продължена велоалеята. Тя е оформена с две платна и е с обща ширина 330 см. За създаване на завършена среда ще бъдат обновени и елементите на екстериорното обзавеждане – пейки и кошчета за смет.

В обхвата на проекта ще бъде подменен съществуващия водопровод, ще бъде изградена нова дъждовна канализация и ще бъде обновено алейното осветление. След подмяната на амортизираната водопроводна мрежа и водопроводните отклонения ще се подобрят качествата на консумираната вода, а водопроводната мрежа ще съответства на изискванията в нормативната уредба. Ще бъде изграден нов дъждовен клон с линейни отводнителни решетки в местата без изградено отводняване и ще бъде извършена реконструкция на вече изградените дъждоприемни решетки в обхвата на площта, включена в етап III.

С реализирането на проект "Ремонт и обновяване на централна градска част на гр. Провадия - етап III“ ще се подобри привлекателността на града и качеството на живота, ще се осигурят нови възможности за икономическо и социално развитие, чрез създаване на единна система от пешеходни пространства с обща визия, съобразена със спецификата на Провадия, като ще се постигне единен облик в централната част на гр. Провадия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: