Стартира второто издание на "Европейско училище по патология“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:56 / 07.06.2016
581
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 6 юни 2016 г. в МУ-Варна бе открито второто издание на "Европейско училище по патология". Тридневният курс по тироидна патология е ориентиран към патолози, специализанти и специалисти от страната и чужбина. Курсът ще предложи на участниците слайд-семинари, лекции и презентации, с които се цели осъвременяване и стандартизиране на диагностичните им способности.
Специален гост на събитието е проф. Мануел Собриньо Симоеш - Директор на Института по молекулярна патология и имунология към Университета в Порто (IPATIMUP), който е избран за най-влиятелен патолог в света за 2015 година от елитното британско списание "The Pathologist". Сред лекторите са и други водещи европейски специалисти в областта на тироидната патология - проф. Йерсу Капран от Университета "Коч" в Истанбул (Турция), проф. Катарина Елои от Университета в Порто (Португалия) и проф. Алес Ришка от Университетската болница в Храдец Кралове (Чехия).

През последните 20 години, Европейското училище по патология се провежда ежегодно в различни страни от Стария континент. Фактът, че Медицински университет - Варна е домакин на събитието за втора поредна година красноречиво говори за високата оценка, дадена на организаторите на първото издание.

Курсът е одобрен от Европейската асоциация по патология и участниците в него получават точки за допълнително медицинско образование по образец на всички западноевропейски държави. Негови организатори са доц. Радина Иванова - Председател на Българското дружество по патология, д-р Стоян Алексов - Председател на Българската асоциация по патология, доц. д-р Петър Генев - ръководител на Катедра по обща и клинична патология, съдебна медицина и деонтология в МУ-Варна и д-р Хелия Божилова - Началник отделение в Комплексен Онкологичен Център - гр. Шумен. Сред участниците в курса са специалисти от България, Румъния, Турция, Сърбия и Гърция.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).